Ministeri Berner tapaa Norjan ja Viron liikenneministerit

Ministry of Transport and Communications
Julkaisuajankohta 2.11.2015 8.04
Uutinen

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner tapaa alkavalla viikolla Norjan ja Viron ministerikollegansa keskustellakseen heidän kanssaan ajankohtaisista liikenneasioista ja maiden välisestä yhteistyöstä.

Ministeri Berner tapaa Norjan liikenneministeri Ketil Solvik-Olsenin Oslossa maanantaina 2. marraskuuta. Viron talous- ja infrastruktuuriministeri Kristen Michelin ministeri Berner tapaa Tallinnassa tiistaina 3. marraskuuta.

Molempien ministeritapaamisten tarkoituksena on keskustella siitä, millaista yhteistyötä maat voisivat tulevaisuudessa tehdä liikenteen digitaalisiin palveluihin liittyen. Yhteentoimivat matkalippu- ja matkatietojärjestelmät voisi olla yksi maiden välinen tulevaisuuden yhteistyöhanke.

Ministeri Anne Berner haluaa keskustella Norjan ja Viron ministereiden kanssa myös mahdollisuudesta kehittää uusia innovatiivisia rahoitusmalleja tulevaisuuden infrahankkeiden rahoittamiseksi.

Liikenteen sääntely on murroksessa kaikissa Euroopan maissa. Ministeri Berner keskustelee Norjan ja Viron kollegoittensa kanssa siitä, miten sääntelyä keventämällä voidaan luoda mahdollisuuksia uusien asiakaslähtöisten liikennepalveluiden syntymiselle ja millaista yhteistyötä Suomi voisi maiden kanssa tehdä.