Stefan Lee apulaiskyberturvallisuusjohtajaksi

Tiedote 24.11.2022 13.34 fi sv en

Stefan Lee apulaiskyberturvallisuusjohtajaksi (Kuva: UM, Kimmo Räisänen)

Valtioneuvosto nimitti 24.11.2022 kauppatieteiden maisteri Stefan Leen apulaiskyberturvallisuusjohtajaksi. Lee on suorittanut myös Master of Advanced Studies ETH on Mediation in Peace Processes -tutkinnon. Leen määräaikaisen virkasuhteen toimikausi on 8.12.2022–31.12.2024.

Lee siirtyy liikenne- ja viestintäministeriöön ulkoministeriöstä lähetystöneuvoksen tehtävästä. Hän toimii tällä hetkellä ulkoministeriön kyber- ja teknologiadiplomatiakysymyksistä vastaavan tiimin tiiminvetäjänä. Hän on työskennellyt ulkoministeriössä myös ulkoasiainsihteerinä ja avustajana. Tätä ennen hän on työskennellyt projektitutkijana Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksessa ja väitöskirjatutkijana Svenska handelshögskolanissa.

Apulaiskyberturvallisuusjohtaja toimii valtion kyberturvallisuusjohtajan työparina ja sijaisena. Hän vastaa EU:n elvytyspaketin (RRP) kansallisten kyberturvallisuushankkeiden seurannasta ja raportoinnista sekä osallistuu eri valtionhallinnon kyberturvallisuutta käsitteleviin hankkeisiin. Lisäksi hänen tehtävänään on yhdessä valtion kyberturvallisuusjohtajan kanssa koordinoida ja sovittaa yhteen kansallista kyberturvallisuuden kehittämistä, suunnittelua ja varautumista osana toimintaympäristön muutosta.

Lisätietoja:

kansliapäällikkö Minna Kivimäki, minna.kivimaki@gov.fi, p. 0295 342 389