null 900-taajuusalueen 3G-käyttö Suomen ja Venäjän rajalla pian mahdollista

900-taajuusalueen 3G-käyttö Suomen ja Venäjän rajalla pian mahdollista

Tiedote 15.06.2011 11.21 fi en

Suomi ja Venäjä ovat sopineet 900-taajuusalueen käytön koordinoinnista matkaviestinnässä. Sopimus mahdollistaa 900-aluetta käyttävien kolmannen sukupolven matkaviestinverkkojen rakentamisen myös rajan läheisyyteen. Tämä tulee parantamaan nopeiden datayhteyksien saatavuutta rajan pinnassa.

Asiasta sovittiin suomalais-venäläinen viestintä- ja informaatioteknologiatyöryhmän kokouksessa Helsingissä 14. kesäkuuta.

Kokouksessa todettiin myös, että suomalaisten ja venäläisten teleoperaattorien väliset neuvottelut roaming-tukkuhinnoista etenevät. Viitearvona mainittiin EU-maissa säädetty enimmäishinta. Alennukset tulevat hyödyttämään Venäjälle matkustavia suomalaisia.

Kokouksessa Venäjä esitti, että älyliikenteen käytännön yhteistyö maiden välillä voitaisiin aloittaa tieosuudella Helsinki-Pietari. Osapuolet käsittelevät tehtyä aloitetta ja asiaan palataan myöhemmin.

Radiotaajuuksien käytöstä sovittiin, että 800-aluetta koskeva sopimus allekirjoitetaan ennen vuonna 2012 pidettävää maailman radiokonferenssia.

Suomen valtuuskuntaa kokouksessa johti kansliapäällikkö Harri Pursiainen ja Venäjän valtuuskuntaa varaministeri Naum Marder Venäjän viestintä- ja joukkotiedotusministeriöstä.

Työryhmän seuraava kokous pidetään alkuvuodesta 2012.

Lisätietoja
viestintäneuvos Olli-Pekka Rantala, p. 09 160 28585 tai 050 344 3400