null Alkoholiton liikenne on yhteinen asia

Alkoholiton liikenne on yhteinen asia

Uutinen 28.05.2012 14.26 fi

Kesällä mökkeily- ja lomailuliikenne on paikoitellen hyvinkin ruuhkaista. Valitettavasti autoilijoiden joukkoon mahtuu myös alkoholia nauttineita kuskeja. Turhan yleistä rattijuoppous on nuorten keskuudessa. Kesän liikenneraittiuskampanja käynnistyy 28.5.2012. Se muistuttaa nuoria yhteisestä vastuusta alkoholittoman liikenteen suhteen.

Vasta ajokortin saaneille nuorille tapahtuu rattijuopumusonnettomuuksissa eniten henkilövahinkoja. Liikenteessä kuolleista lähes kolmannes ja loukkaantuneista neljä kymmenestä on 15-24-vuotiaita. Menehtyneistä 69 prosenttia on juopuneita kuljettajia, 24 prosenttia juopuneen kyydissä olleita matkustajia ja seitsemän prosenttia sivullisia henkilöitä.

Kesän liikenneraittiuskampanja haastaa nuoret pohtimaan keinoja, joilla alkoholia nauttineet kaverit pysyvät pois ratista. Teema kantaa nimeä "Tyhmä saa olla, mutta ei rattijuoppo".

Kampanjan verkkokilpailuun voi osallistua kesäkuun puoliväliin asti ehdottomalla keinoja pitää juopunut kaveri pois auton ratista. Viisi parasta palkitaan leffalipuilla. Myös Facebook-sivuille saa vapaasti liittyä.

Vuosittainen liikenneraittiuskampanja on osa julkisen sektorin ja järjestöjen yhteistyötä. Kampanjassa ovat mukana sosiaali- ja terveysministeriö, liikenne- ja viestintäministeriö, Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi, poliisi, Liikenneturva ja SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry.