Älyliikennealan osaajat Helsingissä

Uutinen 10.06.2014 15.18 fi sv en

ITS European Congress 2014 -logo

Euroopan suurin älyliikennetapahtuma ITS European järjestetään ensimmäistä kertaa Suomessa 16.-19.6.2014. Tapahtumassa ovat esillä tieteen, tutkimuksen ja yritysmaailman uusimmat innovaatiot. Kongressin yhteydessä järjestetään myös ministerikokous, johon on tällä hetkellä tulossa osallistujia 15 maasta.

Kaikkiaan Messukeskukseen odotetaan noin 2 000 vierasta. Ilmoittautuneita on jo yli 60 maasta. Ennakkorekisteröitymisten perusteella voidaan sanoa, että Helsingin kongressista on tulossa toistaiseksi suurin ITS Europe -kongressi.

Älyliikenteellä tarkoitetaan liikenteen sujuvuuden ja turvallisuuden parantamista tieto- ja viestintätekniikan avulla ja siitä käytetään usein termiä ITS (intelligent transportation systems). Tämän vuoden kongressin teemana on "ITS in your pocket". Sillä viitataan mahdollisuuksiin, joita kehittyvä mobiiliteknologia ja avoin data voivat tarjota liikenteelle. Esimerkiksi uudet älypuhelinsovellukset tulevat muuttamaan ihmisten liikennetottumuksia.

Helsingin-kongressia isännöivät älyliikenteen yhteistyöjärjestö ITS Finland, liikenne- ja viestintäministeriö ja Helsingin kaupunki. Tapahtumassa on mahdollista keskustella alan huippuosaajien kanssa sekä esimerkiksi testata omaa ajotaitoaan Formula 1 -kuljettajaa vastaan.