null Ansiomitalit moottoriliikenteen ammattilaisille

Ansiomitalit moottoriliikenteen ammattilaisille

Tiedote 05.04.2019 10.37 fi

Moottoriliikenteen ansiomitalistit ja ministeri Anne Berner mitalienjakotilaisuudessa 5.4.2019 (Kuva: LVM)

Vuoden 2019 moottoriliikenteen ansiomitalit myönnettiin seitsemälle ansiokkaasti tieliikenteen toimintaa edistäneelle henkilölle. Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner jakoi mitalit 5. huhtikuuta 2019.

Ansiomitalin saivat:

Toimittaja Jommi Õunap

Toiminnanjohtaja Pasi Perhoniemi, Suomen Autoteknillinen Liitto ry

Kauppatieteiden maisteri Kenneth Strömsholm

Toimitusjohtaja Juha Simpura, Taksi Saimaa Oy

Evp. komisario Jyrki Haapala

Kansanedustaja Mikko Alatalo

Kuljetusyrittäjä Pekka Valtonen

Mitali myönnetään ansiokkaasta valtakunnallisesta toiminnasta suomalaisen moottoriliikenteen hyväksi. Ansiomitalin voi saada myös henkilö, joka pitkäaikaisella ja tuloksekkaalla työllään on edistänyt tieliikenteen kehittämistä.

Liikenne- ja viestintäministeri myöntää mitalin Moottoriliikenteen Keskusjärjestö ry:n hallituksen asettaman mitalitoimikunnan esityksen perusteella. Mitaleja on myönnetty vuodesta 1993 lähtien uudet mitalistit mukaan luettuna kaiken kaikkiaan 203 kappaletta. Ansiomitali virallistettiin vuonna 2007.

Moottoriliikenteen Keskusjärjestö on kahdeksan tieliikennejärjestön yhteistyöelin. Jäseninä ovat Autoalan Keskusliitto, Autoliitto, Autotuojat ja -teollisuus, Linja-autoliitto, Suomen Autokoululiitto, Suomen Autoteknillinen Liitto, Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ja Suomen Taksiliitto.

Lisätietoja:

Asiamies Timo Koskinen, Moottoriliikenteen Keskusjärjestö, puh. 040 570 9070