Ansiomitalit moottoriliikenteen ammattilaisille

Tiedote 03.05.2022 13.35 fi sv

Ministeri Harakka ja Moottoriliikenteen ansiomitalistit vuonna 2022. (Kuva: Moottoriliikenteen Keskusjärjestö)

Vuoden 2022 moottoriliikenteen ansiomitalit myönnettiin kymmenelle ansiokkaasti tieliikenteen toimintaa edistäneelle henkilölle. Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka jakoi mitalit 3.5.2022.

Vuonna 2022 ansiomitalin saivat:

Toimitusjohtaja Antti Ruhanen

Johtava asiantuntija Otto Lahti

PR- ja viestintäpäällikkö Johanna Laune

Viestintäsihteeri Ulla Eskelinen

Taksiyrittäjä Markku Ylikulju

Tuotekehityspäällikkö Pentti Ala-Maakala

Toimitusjohtaja Virpi Pohjola

Tekninen johtaja Jouko Sohlberg

Kauppaneuvos Heikki Häggkvist

Hallituksen puheenjohtaja Jaakko Kyllönen

Moottoriliikenteen ansiomitali myönnetään ansiokkaasta ja pitkäaikaisesta toiminnasta valtakunnallisen moottoriliikenteen ja sen kehittämisen hyväksi. Ansiomitalin voi saada myös henkilö, joka on pitkäaikaisella ja tuloksekkaalla työllään edistänyt tieliikenteen kehittämistä.

Liikenne- ja viestintäministeri myöntää mitalin Moottoriliikenteen Keskusjärjestö ry:n hallituksen asettaman mitalitoimikunnan esityksen perusteella. Mitaleja on myönnetty vuodesta 1993 lähtien uudet mitalistit mukaan luettuna kaiken kaikkiaan 231 kappaletta. Ansiomitali virallistettiin vuonna 2007.

Moottoriliikenteen Keskusjärjestö on kahdeksan tieliikennejärjestön yhteistyöelin. Jäseninä ovat Autoalan Keskusliitto, Autoliitto, Autotuojat ja -teollisuus, Linja-autoliitto, Suomen Autokoululiitto, Suomen Autoteknillinen Liitto, Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ja Suomen Taksiliitto.

Lisätietoja:

asiamies Timo Koskinen, Moottoriliikenteen Keskusjärjestö, p. 040 570 9070