null Berner mobiiliviestinnän maailmankongressiin Barcelonaan

Berner mobiiliviestinnän maailmankongressiin Barcelonaan

Tiedote 22.02.2016 11.49 fi sv en

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner osallistuu Barcelonassa 22.-25. helmikuuta järjestettävään mobiiliviestinnän maailmankongressiin (GSMA Mobile World Congress).

Kongressin aikana Berner osallistuu muun muassa ministeritason pyöreän pöydän keskusteluihin ja puhuu Suomen messuosastolla järjestettävässä tilaisuudessa. Lisäksi hän tapaa ministeri Mehmet Kaplanin Ruotsista, ICT-varaministeri Monica Aspen Meksikosta, Venäjän viestintä- ja joukkotiedotusministeri Nikolai Nikiforovin sekä useita merkittäviä alan kansainvälisiä edustajia

Suomen messuosastolla esitellään kansainväliselle yleisölle ”5G Test Network Finland” eli 5GNTF, johon on yhdistetty Tekesin 5G-ohjelman testiverkot yhdeksi kokonaisuudeksi.

Yhdistämällä useamman testiverkon ominaisuudet, 5GTNF-testiympäristö pystyy vastaamaan kattavammin tulevaisuuden 5G-järjestelmiin liittyviin tutkimus- ja kehitystarpeisiin. Yhteistyössä on mukana 40 partneria. Ministeri Berner pitää yhteistyötä kansainvälisestikin ainutlaatuisena.

- Tämän yhteistyön lisäksi ainutlaatuista on myös se, että Suomessa on mahdollista osoittaa taajuuksia tuotekehitys- ja testauskäyttöön. Ensimmäinen 5G-testilupa myönnettiin lokakuussa. Toivotamme kaikki kiinnostuneet laitevalmistajat tervetulleiksi hakemaan Viestintävirastolta taajuuksien testilupia, Berner toteaa.

- Edistyksellinen ja aktiivinen taajuuspolitiikka on edellytys 5G:n käyttöönotolle. Suomi pyrkii jatkossakin vaikuttamaan kansainväliseen ja EU-tason toimintaan siten, että 5G:lle löydetään ja osoitetaan riittävä määrä tarkoituksenmukaisia taajuuksia, Berner huomauttaa.

Lisätietoja

Verkko-osaston osastopäällikkö Mikael Nyberg 040 837 8794

Kehittämisyksikön johtaja Risto Murto 040 505 3320