null Digitalisaatiohankkeessa kehitetään älykkäämpää liiketoimintaa

Digitalisaatiohankkeessa kehitetään älykkäämpää liiketoimintaa

Uutinen 18.01.2016 10.25 fi sv

Ministeri Berner Tili-ja vero päivillä Finlandiatalossa 18.1.2016 (Kuva: Kari Kuukka)

Taloudessa syntyy valtavasti dataa, jota hyödyntämällä voidaan helpottaa yritysten arkea. TALTIO-hanke on merkittävä aloite luoda yhtenäinen muoto talousdatalle ja rakentaa yhteentoimivuutta eri toimijoiden välille, sanoi liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner Taloushallintoliiton tapahtumassa 18. tammikuuta 2016.

Tilaisuudessa esiteltiin muun muassa suomalaisten kehittämää digitalisaatiohanketta, TALTIO rakenteinen taloushallinto, jossa yhtenäisen tietuekuvauksen avulla kirjanpitoon menevät tapahtumat, kuten verkkolaskut, saadaan sähköiseen standardiin muotoon. Tämä helpottaa tietojen käsittelyä eri toimijoiden kesken.

- TALTIO on osa hallituksen kärkihanketta, joka tähtää suurten tietoaineistojen käyttöönottoon. Talousdata on yksi monikäyttöisimpiä datan muotoja, joten sen saatavuus ja yhdistely muihin datalähteisiin tarjoaa mahdollisuuden uudelle, innovatiiviselle palvelukehitykselle.

- Toivon taloushallinnon digitalisoinnin myös helpottavan pk-yritysten päivittäistä liiketoimintaa automatisoinnin ja paremman riskienhallinnan avulla. Tällöin asiantuntijat voivat keskittyä suurempaa lisäarvoa tuottavaan toimintaan, kuvaili ministeri Berner odotuksiaan hankkeelta.

TALTIO-hanke on osa liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin johtamaa digitaalisen liiketoiminnan kasvuympäristön rakentamiseen tähtäävää kärkihanketta. Kärkihankkeen suurten tietoaineistojen ja My datan (omadata) hyödyntämiseen keskittyvän toimenpidekokonaisuuden tavoite on luoda Suomeen kansainvälisesti parhaat toimintaedellytykset datan käyttöön perustuvalle liiketoiminnalle ja alan kasvulle.

Ministeri Berner puhui Taloushallintoliiton Tili- ja vero -päivillä 18. tammikuuta 2016.