Digitalous ja liikennevallankumous LVM:n aiheina SuomiAreenassa

Tiedote 05.07.2017 15.39 fi

Liikenne- ja viestintäministeriö tarjoaa tänä vuonna kaksi ajankohtaista tapahtumaa SuomiAreenassa. Digitalouden isojako – voiko kaikkien kakku kasvaa? -keskustelu järjestetään yhdessä Finanssiala ry:n kanssa keskiviikkona 12.7. Perjantaina 14.7. puheenaiheena on puolestaan liikennevallankumous.

Onko parhaillaan käynnissä 100-vuotiaan Suomen suurin liikenteen murros? Liikennevallankumous- keskustelussa pohditaan miten digitaalisen muutoksen keskellä huomioidaan muun muassa päästövähennystavoitteet sekä turvallisuusnäkökulmat.

Liikenteen tulevaisuutta pohtivat ministeri Anne Bernerin kanssa OP:n hankejohtaja Sonja Heikkilä, Tuup Oy:n toimitusjohtaja Pekka Möttö, Sitran resurssiviisas ja hiilineutraali yhteiskunta -teeman johtaja Mari Pantsar sekä Finavia Oyj:n toimitusjohtaja Kari Savolainen. Tuomas Enbusken juontama Liikennevallankumous -keskustelu käydään perjantaina 14.7. klo 11.45–13.00 Kauppakeskus BePOP:in lavalla.

Digitalous ja asiakastietojen hyödyntäminen ovat aiheena keskiviikkona 12.7. Keskustelussa käsitellään alustataloutta ja sen luomia palveluita sekä asiakkaista kertyvää tietoa, tiedon käyttöä ja omistajuutta.

Lavalla digitaloutta pohtivat kansanedustaja Jyrki J. Kasvi (vihr), digi-johtaja Petri Vuorinen LähiTapiolasta, johtaja Pekka Puustinen Ilmarisesta, asianajaja Jaakko Lindgren Dottirista, hyvinvointialan kasvuyrittäjä ja startup-aktivisti Nelli Lähteenmäki , startup-yrittäjä ja tutkija Antti Poikola Open Knowledge Finlandista sekä rikoskomisario Sari Sarani Keskusrikospoliisista.

Keskustelua kommentoivat liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner, Finanssiala ry:n vt. toimitusjohtaja Esko Kivisaari ja lukiolaisten Talousguru-kilpailun voittaja Jooa Mustonen. Talk show-hengessä Puuvillan kauppakeskuksessa klo 11.45-13.00 tilaisuutta juontaa Tuomas Enbuske.

Molemmat SuomiAreena-keskustelut ovat nähtävissä MTV Katsomon kautta. Tapahtumia voi seurata myös sosiaalisessa mediassa ministeriön Facebook- ja Twitter-päivityksissä tunnisteilla #Digitalous ja #Liikennevallankumous. Tilaisuudet ovat osa liikenne- ja viestintäministeriön Suomen 100-vuotisjuhlintaa ja ministeriön 125-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Ministeriön omien keskustelujen lisäksi liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner on MTV:n Huomenta Suomi -lähetyksessä torstaina 13.7. klo 07.17.

Lisätietoja:

viestintäpäällikkö Marjo Jäppinen, p. 0400 804 730