null Eläköön nuoret –kampanja rohkaisee nuoria vastuullisempaan liikennekulttuuriin

Eläköön nuoret –kampanja rohkaisee nuoria vastuullisempaan liikennekulttuuriin

Uutinen 25.05.2012 13.01 fi

Eläköön nuoret -liikenneturvallisuuskampanja kannustaa nuoria turvallisempaan mopoiluun ja vesillä liikkumiseen. Perjantaina 25.5.2012 järjestetyssä kampanjan tilaisuudessa liikenneministeri Merja Kyllönen ja sisäministeri Päivi Räsänen pitivät puheenvuoron aiheen puolesta.

Tilaisuudessa julkaistiin myös tutkimuskokonaisuus nuorten mopoilun turvallisuudesta sekä selvitys nuorten vesillä liikkumisen ja veden äärellä oleilun turvallisuudesta.

Puheenvuorossaan liikenneministeri Kyllönen totesi kevään ja alkukesän olevan pahinta aikaa nuorten liikenneonnettomuuksille. Vuosittain liikenteessä kuolee noin 70-80 alle 25-vuotiasta ja loukkaantuu lähes 3500 nuorta.

Valitettavan usein onnettomuuksien taustalla on alkoholi. Nuorten kuolemiin johtaneista moottoriajoneuvo-onnettomuuksista joka kolmas kuljettaja on ollut alkoholin vaikutuksen alaisena. Alkoholi liittyy usein myös vesielämään: rannalla oleiluun, uimiseen ja veneilyyn.

- Alkoholi on liikenteen tappava tauti niin tiellä kuin vesillä, Kyllönen totesi.

Kyllönen viittasi tilaisuudessa ehdotukseensa tieliikenteen ja vesiliikenteen promillerajan laskemisesta. Myös sisäministeri Räsänen on samoilla linjoilla promillerajan laskemisesta.

- Promillerajan lasku ei ole pelkästään tekninen suoritus, vaan viesti asennemuutoksen tarpeellisuudesta, Kyllönen muistutti.

Eläköön nuoret -liikenneturvallisuuskampanja on innostanut nuoria pohtimaan liikenneturvallisuutta myös videokilpailun avulla. Videokilpailu jatkuu aina heinäkuun loppuun asti.

Eläköön nuoret -kampanjassa ovat mukana Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi, Liikennevirasto, liikenne- ja viestintäministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö, Poliisi, Liikenneturva, Autokoululiitto, Allianssi, Opetushallitus, Rajavartiolaitos, Suomen Meripelastusseura, Suomen Partiolaiset, SOSTE Suomen sosiaali ja terveys, Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto.