Elisa, Telia ja Ålcom saivat Ahvenanmaan verkkotoimiluvat

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 21.2.2019 13.51
Tiedote
Linkkimasto meren rannalla. (Kuva: Shutterstock)
Linkkimasto meren rannalla. (Kuva: Shutterstock)

Valtioneuvosto myönsi Ahvenanmaan verkkotoimiluvat Elisa Oyj:lle, Telia Finland Oyj:lle ja Ålands Telekommunikation Ab:lle. Toimiluvan haltijan verkon on katettava 99 prosenttia Ahvenanmaan maakunnan väestöstä viimeistään kolmen vuoden kuluttua lupakauden alkamisesta. 

Liikenne- ja viestintäministeriö julisti joulukuussa haettavaksi neljä verkkotoimilupaa Ahvenanmaan maakuntaan 2100 megahertsin taajuusalueelle. Hakemuksia tuli kolme ja taajuuskapasiteetti jaetaan tasan Elisan, Telian ja Ålands Telekommunikationin eli Ålcomin kesken. Toimilupien myöntämisen tavoitteena on parantaa mobiilipalveluiden tarjontaa maakunnassa. Taajuusaluetta voidaan käyttää langattoman laajakaistan ja puhepalveluiden tarjoamiseen 3G-, 4G- ja 5G-tekniikoilla. 

Tällä hetkellä 2100 megahertsin verkkotoimiluvat Ahvenanmaan maakunnassa ovat Elisalla, Telialla ja ahvenanmaalaisella Ålcomilla.  Nykyisten toimilupien voimassaolo päättyy 18.3.2019. Toimijat saavat nyt aiempaa leveämmät taajuuskaistat, mikä mahdollistaa entistä paremmat palvelut. 

Mitä seuraavaksi?

Uudet luvat ovat voimassa 19.3.2019-31.12.2033. 

Lisätietoja:

ylitarkastaja Katariina Vuorela, p. 0295 34 2029, Twitter @vuorelakata