null Ensimmäinen taajuushuutokauppa marraskuussa

Ensimmäinen taajuushuutokauppa marraskuussa

Uutinen 26.08.2009 09.23 fi en

Radiotaajuuksien huutokauppaa kokeillaan Suomessa ensimmäistä kertaa marraskuussa. Tarkoituksena on kokeilla, miten ja millaisin vaikutuksin taajuustoimiluvat voidaan myöntää perinteisen kauneuskilpailun ohella, huutokauppaamalla toimilupa siitä eniten kiinnostuneelle.

Suomen ensimmäinen taajuushuutokauppa on tarkoitus toteuttaa marraskuussa 2009 ja toimiluvat myönnetään korkeintaan 20 vuodeksi. Huutokaupan järjestää Viestintävirasto.

Liikenne- ja viestintäministeriö arvioi TeliaSoneran, Elisan, DNA:n ja eräiden muiden Suomessa jo toimintansa vakiinnuttaneiden teleyritysten osallistuvan huutokauppaan. Myös eräät muut tahot ovat alustavasti osoittaneet kiinnostusta tulevaa huutokauppaa kohtaan.

Kokeilu toteutetaan 2500 - 2690 megahertsin alueella. Tämä taajuusalue soveltuu erityisesti neljännen sukupolven suurnopeuksille langattomille laajakaistoille, kuten UMTS-Lte ja mobiili-Wimax. Taajuuksia voidaan myöntää enintään 50 megahertsiä yritystä tai yhteisöä kohden. Tällä pyritään estämään taajuuksien hallinnan keskittyminen, ja taajuuksia riittäisi vähintään neljälle eri yritykselle.