null EU:n televiestintäministerit keskustelivat digitalisaation edistämisestä

EU:n televiestintäministerit keskustelivat digitalisaation edistämisestä

Tiedote 05.06.2020 14.50 fi sv en

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (Kuva: LVM)

EU:n neuvoston puheenjohtajamaa Kroatia järjesti epävirallisen televiestintäministereiden videokokouksen 5. kesäkuuta. Suomea kokouksessa edusti liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka.

Televiestintäministerit keskustelivat EU:n digitaalipolitiikan prioriteeteista COVID-19-pandemian jälkeisellä aikakaudella.

- Digitalisaatiolla on ollut suuri merkitys koronapandemian aikana ja sillä on tärkeä rooli myös elpymisprosessissa. Olemme ottaneen suuren harppauksen digitalisaatioon, oppineet uusia taitoja ja muuttaneet omaa asennoitumistamme. Olemme nyt entistä valmiimpia siirtymään digitaaliseen aikakauteen, toteaa ministeri Harakka.

- Osaamista tulee kehittää jatkuvasti ja tarvitsemmekin laaja-alaista koulutusta. Annoimme itse esimerkkiä EU-puheenjohtajakaudella, kun lahjoitimme jokaiselle EU-maalle tekoälyn peruskurssin omalla äidinkielellä, sanoo ministeri Harakka.

Ministeri Harakka pitää mahdollistavaa lainsäädäntöä keskeisimpänä asiana digitalisaation, datan ja tekoälyn edistämisessä.

- Sääntely-ympäristön tulee mahdollistaa innovaatiot ja tukea uudenlaisia toimintamalleja. Yritysten digitaalista liiketoimintaa tulisi kehittää ja siksi pidämmekin komission digitaalisia palveluja koskevaa lainsäädäntöhanketta merkittävänä, sanoo ministeri Harakka.

Datan saatavuus ja toimivat viestintäverkot ovat avainasemassa.

- Datan saatavuutta ja yhteentoimivuutta eri alojen välillä tulisi lisätä. Näin saamme synnytettyä uutta liiketoimintaa ja kansalaisille uusia palveluita, toteaa ministeri Harakka.

- On entistäkin tärkeämpää ottaa käyttöön 5G-verkkoja. Suomessa huutokaupataan tänä kesänä lisää 5G-taajuuksia, sanoo ministeri Harakka.

Lisätietoja:

ministerin erityisavustaja Johanna Juselius, p. 050 372 7062