null Foorumi turvallisen joukkoliikenteen toteutumisesta poikkeusolojen aikana

Foorumi turvallisen joukkoliikenteen toteutumisesta poikkeusolojen aikana

Tiedote 04.06.2020 08.37 fi sv en

Naismatkustaja istuu junassa ikkunan ääressä (KUva Juha Tuomi, Rodeo)

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka on kutsunut joukkoliikenteen toimijoita 8. kesäkuuta 2020 järjestettävään foorumiin, jossa sovitaan keinoista sujuvan ja terveyden kannalta turvallisen matkustamisen takaamiseksi joukkoliikenteessä.

Koronaviruksen aiheuttaman epidemian vuoksi asetettuja rajoituksia ja suosituksia puretaan ja joukkoliikenne alkaa elpyä. Yhtenäisellä tilannekuvalla ja toimintatavoilla on mahdollista vahvistaa ihmisten luottamusta siihen, että joukkoliikenteessä on turvallista matkustaa nyt ja tulevaisuudessa.

Tilaisuuteen on kutsuttu laajasti liikennealan yritysten edustajia sekä kaupunkien ja valtion joukkoliikenneviranomaisia.

Foorumin avaa ministeri Timo Harakka, minkä jälkeen foorumissa kuullaan eri liikennemuotojen (linja-autoliikenne, raideliikenne, vesiliikenne ja lentoliikenne) edustajien esitykset liikennemuodossa käytössä olevista poikkeusolojen käytännöistä. Tilaisuudessa on myös THL:n edustajan puheenvuoro koronatoimenpiteistä ja -käytännöistä viraston ohjeistuksen valossa COVID-19-tartuntojen ehkäisemiseksi joukkoliikenteessä.

Lisätietoja:

eritysavustaja Matti Sadeniemi, p. 040 586 7234

ylijohtaja, osastopäällikkö Laura Vilkkonen, p. 040 500 0817