null Hallitus edistää Lapin kaivoshankkeiden liikenneyhteyksiä

Hallitus edistää Lapin kaivoshankkeiden liikenneyhteyksiä

Uutinen 24.06.2010 10.26 fi

Väylähankkeiden yleissuunnittelua jatketaan, Kemin meriväylää parannetaan ja Suomen, Ruotsin ja kaivosyhtiön välisenä yhteishankkeena tehdään uusi ratayhteys rata- ja tiesiltoineen Pajalan kaivokselle.

Näin linjasi hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta, joka käsitteli 24.6.2010 kokouksessaan Kolari-Pajalan kaivostoiminnan edellyttämien liikenneinvestointien toteuttamista.

Lisäksi Kemi-Äkäsjoki -ratahanke toteutetaan jälkirahoitushankkeena, josta kaivosyhtiön osuus on puolet. Hallitus pyrkii siihen, että myös Suomen puolen Hannukaisen kaivos avataan lähitulevaisuudessa.

Liikenneministeri Anu Vehviläinen on erittäin tyytyväinen hallituksen linjaukseen edistää Pajala-Kolari kaivoshanketta. Vehviläinen uskoo, että ministerivaliokunnan torstainen linjaus otetaan pohjoisessa myönteisesti vastaan.

- Pajala-Kolarin hankkeen väyläratkaisujen edistäminen on hieno osoitus työnsä aloittaneen pääministeri Mari Kiviniemen hallituksen elinkeino-, liikenne -ja aluepolitiikan linjasta, sanoo Vehviläinen.