Takaisin

Huovinen: Liikenneväylien taso alueiden tarpeiden mukaiseksi

Huovinen: Liikenneväylien taso alueiden tarpeiden mukaiseksi

Tiedote 26.09.2006 12.58 fi

Liikenneväylien palvelutaso olisi pystyttävä määrittelemään alueen lähtökohdista ja tarpeista. Liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovisen mukaan väylien ylläpidossa ja kehittämisessä on pystyttävä joustamaan ja räätälöimään palveluja.

Hallitusohjelman mukaan laadukkaat ja toimintavarmat liikenneväylät ovat perusedellytys muun muassa alueellisesti tasavertaiselle toiminnalle.

Huovinen puhui liikennepolitiikan valtakunnallisista linjauksista Kasitie ry:n järjestämässä seminaarissa 26. syyskuuta Helsingissä.

Huovinen vakuutti, ettei valtatie 8:aa ei ole unohdettu liikennepolitiikassa, vaikka Vaasan Sepänkylän ohitustietä ei suunnitelman vanhenemisen vuoksi päästä toteuttamaan. Budjettiriihessä päätetyt kymmenen muuta suurta kehittämisinvestointia ovat Huovisen mukaan sekä alueellisesti että liikennemuodoittain tasapainoinen kokonaisuus.

Tiestön kunto on nostettu keskeiseksi myös valtion liikenneturvallisuuden periaatepäätöksessä. Kalliita moottoriteitä ei kuitenkaan voida rakentaa kaikkialle.

- Teiden turvallisuutta pystytään parantamaan leventämällä teitä ja rakentamalla lisää keskikaiteellisia ohituskaistoja. Niin sanottu keskikaidepaketti lähtee elokuun budjettiriihen päätöksillä liikkeelle ensi vuonna, Huovinen summasi.

Huovinen pitää ympäristökysymyksiä yhtenä liikennepolitiikan suurimmista haasteista.

- Liikenteen kasvihuonepäästöjen hallinnassa keskeistä tulee olemaan ajoneuvoverotuksen uudistaminen. Hallituksen linja on ollut, että ajoneuvoverotusta tulee kehittää paremmin päästöt huomioon ottavaksi. Tätä linjaa olen omalta osaltani ollut vahvasti tukemassa.