null Kansliapäällikkö Pursiainen: Pohjoinen kasvuvyöhyke mahdollistaa kasvun

Kansliapäällikkö Pursiainen: Pohjoinen kasvuvyöhyke mahdollistaa kasvun

Uutinen 07.04.2014 11.28 fi

Kansliapäällikkö Harri Pursianen (Kuva: LVM)

- Nykyaikainen liikennepolitiikka elää ajassa ja luo elinvoimaa laajalla rintamalla. Perinteisen tehtävänsä ohella liikennepolitiikka voi luoda uutta kasvua, liiketoimintaa ja työllisyyttä, toteaa liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikkö Harri Pursiainen. Hän puhui LVM:n ja TEM:n pohjoista kasvuvyöhykettä esittelevässä seminaarissa Helsingissä 7. huhtikuuta.

Pohjoinen kasvuvyöhyke ulottuu Oslosta Tukholman, Turun ja Helsingin kautta Pietariin. Tällä alueella keskeiset valtion, kaupunkien, elinkeinoelämän sekä tutkimus- ja kehitysorganisaatioiden edustajat kootaan rakentamaan uutta liiketoimintaa, uusia työpaikkoja ja hyvinvointia Suomeen. Keskeisessä roolissa on tieto- ja viestintäteknologian hyödyntäminen ja tiivis vuorovaikutus asiakkaiden ja elinkeinoelämän kanssa.

Liikenne- ja viestintäministeriö on tehnyt aktiivisesti naapurimaiden kanssa yhteistyötä erityisesti erilaisten liikenteen ja liikkumisen älyratkaisujen parissa.

Pohjoisella kasvuvyöhykkeellä käynnistetyn FITSRUS-hankkeen tavoitteena on tuoda liikenteen uusimmat älypalvelut kaikkien liikkujien ulottuville. Uusien palvelujen pilotointi ja käyttöönotto sekä Suomessa että Venäjällä toteutetaan tiiviissä yhteistyössä yritysten ja viranomaisten kesken.

- Kasvuvyöhyke on laajemminkin erinomainen alusta uusien palvelujen kokeiluille ja toteutuksille. Liikenne ei näissä välttämättä ole aina pääroolissa, mutta useimmiten jossakin roolissa kuitenkin, toteaa Pursiainen.

- Suomen sijainti idän ja lännen välissä on talouden painopisteen muutoksen myötä muuttunut mahdollisuudeksi, joka oikein hyödynnettynä voidaan kääntää selväksi kilpailueduksi, jatkaa Pursiainen.


(Korjattu tekstissä esiintynyt termi kasvukäytävä kasvuvyöhykkeeksi 7.4.2014 klo 18.37)