null Kansliapäällikkö Pursiainen: Suomesta Koillisväylän kaapelin avulla tietoliikenteen solmukohta

Kansliapäällikkö Pursiainen: Suomesta Koillisväylän kaapelin avulla tietoliikenteen solmukohta

Uutinen 18.03.2016 10.09 fi

Uusi tietoliikennekaapeli Suomen ja Saksan välillä tuo Euroopan entistä lähemmäksi, kirjoittaa kansliapäällikkö Harri Pursiainen Savon Sanomien kolumnissa 18. maaliskuuta.

Pursiainen korostaa, että yhteyksien parantuminen on merkittävä tekijä sijoituspaikkaansa miettiville kansainvälisille yrityksille, joiden liiketoimintaa on tiedon säilytys ja prosessointi.

- Uusi merikaapeli on tietointensiivisille palveluille lisäsyy tulla tänne. On mahdollista, että jonakin päivänä rakennetaan lisäksi kaapeli Suomesta Koillisväylää pitkin Aasiaan. Tuo yhteys olisi lyhin tie Euroopasta Aasiaan, ja sitä pitkin kulkisi valtaosa maanosien välisestä liikenteestä. Silloin Suomi olisi maailman keskeisiä tietoliikenteen solmukohtia.

Koillisväylän kaapeliyhteydestä ovat muutkin maat kiinnostuneita. Hanke vaatisikin laajaa kansainvälistä yhteistyötä, Pursiainen muistuttaa.

- Suomen kannattaa seurata aikaa eikä nukkua onnensa ohitse. Saksan kaapelin jälkeen Suomen verkot ovat varsin pitkälle valmiit siihen, että maanosien välinen liikenne kulkee niiden kautta.