Takaisin

Laajakaistaa nopeammin ja halvemmalla - lakimuutoksella vauhtia laajakaistamarkkinoille

Laajakaistaa nopeammin ja halvemmalla - lakimuutoksella vauhtia laajakaistamarkkinoille

Tiedote 29.04.2004 14.02 fi

Laajakaistayhteyksien leviämistä pyritään nopeuttamaan lakimuutoksella. Tavoitteena on saada laajakaistayhteyksien hinnat halpenemaan antamalla Viestintävirastolle mahdollisuus säännellä yksittäistapauksissa operaattoreiden välisten yhteyksien hinnoittelua.

Näillä keinoin toteutetaan hallituksen tammikuussa hyväksymän laajakaistastrategian tavoitteita; vuoden 2005 loppuun mennessä Suomeen tavoitellaan miljoonaa laajakaistaliittymää.

Hallitus päätti viestintämarkkinalain muutosesityksen sisällöstä torstaina 29. huhtikuuta. Tasavallan presidentin on tarkoitus antaa esitys eduskunnalle perjantaina.

Lakimuutoksella Viestintävirastolle annetaan mahdollisuus tarvittaessa asettaa enimmäishinnat tilaajayhteyksille. Laajakaistayhteyksien asiakashintoihin ei puututa. Laajakaistayhteyksien eurooppalaisissa hintavertailuissa Suomi on sijoittunut kalleimpien maiden joukkoon. Varsinkin haja-asutusalueilla hinnat ovat korkeita.

Laajakaistaliittymien määrä on valtakunnallisesti kaksinkertaistunut viimeisten kuuden kuukauden aikana. Liittymiä on nyt arviolta runsaat 700 000.

- Laajakaistayhteyksiä hankitaan nyt koteihin kovalla vauhdilla, ja on erittäin tärkeää saada tasa-arvoiset olosuhteet koko maahan mahdollisimman nopeasti. Tämän takia laajakaistahinnoittelua sääntelevä lakimuutos oli tärkeää toteuttaa nopealla aikataululla, liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtanen toteaa.

Viestintämarkkinalain muutoksella halvennetaan myös puhelumaksuja lankapuhelimesta matkapuhelimeen soitettaessa. Tämä toteutetaan lisäämällä kilpailua hinnoitteluun lankapuhelimesta matkapuhelimeen soitettaessa.

Lisätietoja:
viestintäneuvos Antti Kohtala, puh. (09) 160 28392, 0500 812 505
neuvotteleva virkamies Riku Ahola, puh. (09) 160 28609, 0400 693 253