null Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner tapasi Viron ministeri Kadri Simsonin

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner tapasi Viron ministeri Kadri Simsonin

Tiedote 07.05.2018 13.07 fi en

Suomi ja Viro pitävät yhteisen hallitusten välisen juhlakokouksen Tallinnassa 7.5.2018. Suomen hallitus vierailee Tallinnassa pääministeri Juha Sipilän johdolla.

Yhteiskokouksessa maiden hallitukset työskentelevät neljän asiakokonaisuuden parissa. Liikkuvuuden ja liikenneyhteyksien kohdalla keskustellaan maiden välisten yhteyksien kehitysnäkymistä, raideyhteyksistä sekä Suomen ja Viron välisen tunnelin mahdollisuuksista.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner tapasi liikenneasioista vastaavan Viron talous- ja infrastruuriministeri Kadri Simsonin aamupäivällä 7.5. kahdenvälisessä tapaamisessa.

Ministerit keskustelivat liikenteen digitalisaatiosta ja Suomessa 1.7.2018 voimaan tulevasta liikennepalvelulaista. Liikennepalvelulaki on herättänyt laajasti kansainvälistä kiinnostusta ja myös Virossa ollaan kiinnostuneita jatkamaan maiden välistä keskustelua aiheesta.

Erityisesti ministerit keskustelivat Suomen ja Viron yhteisistä liikennehankkeista. Pääasiana oli Rail Baltica -ratayhteys ja Suomen mahdollinen laajempi osallistuminen tähän hankkeeseen.  Lisäksi ministerit keskustelivat Helsingin ja Tallinnan välisestä rautatietunnelista ja jatkotoimia arvioivan työryhmän työstä.

Ministerit kävivät läpi myös Jäämerenradan rahoitusmalleja sekä EU:n monivuotista rahoituskehysehdotusta koskien väylä- ja liikennehankkeiden rahoittamista.