Takaisin

Liikenneministeri Vehviläinen: Alkolukon käyttöä laajennettava

Liikenneministeri Vehviläinen: Alkolukon käyttöä laajennettava

Tiedote 21.06.2007 11.13 fi

Liikenneministeri Anu Vehviläinen on huolissaan rattijuopumusten määrän lisääntymisestä.

- Alkoholi on suuri ongelma liikenteessä. Rattijuopumuksiin voidaan puuttua muun muassa laajentamalla alkolukon käyttöä, sanoo ministeri Vehviläinen.

Vehviläinen puhui 21. kesäkuuta Liikenneturvan järjestämässä liikenneturvallisuusalan ansiomitalien jakotilaisuudessa Helsingissä.

Liikenne- ja viestintäministeriössä pohditaan parhaillaan rattijuopumuksesta tuomittujen alkolukkokokeilun jatkoa. Tärkeää on myös edistää alkolukon vapaaehtoista käyttöä erityisesti ammattiliikenteessä.

- Viime aikoina on keskusteltu myös promillerajan alentamisesta. Promillerajan lasku yksinään ei ole riittävä toimenpide parantamaan liikenneturvallisuutta. Liikenteessä tulee noudattaa täyden raittiuden periaatetta, alkoholi ja huumeet eivät kuulu ollenkaan liikenteeseen, sanoo Vehviläinen.

Liikenne- ja viestintäministeriön valmistelemassa liikennepoliittisessa selonteossa linjataan hallituskauden ja sen ylittävän ajanjakson keskeiset liikennepoliittiset tavoitteet. Ministeri Vehviläinen sanoo, että liikenneturvallisuuden parantaminen on nostettava selonteossa yhdeksi kärkiasiaksi. Jo olemassa olevan liikenneturvallisuusohjelman toimeenpanoa on syytä jatkaa entistä voimakkaammin.


Lisätietoja:
liikenneministerin erityisavustaja Kari Jääskeläinen, puh. (09) 160 28325 tai
0440 581030