Takaisin

Liikenneministeri Vehviläinen: Selvitys junien myöhästymisistä ei ole riittävä

Liikenneministeri Vehviläinen: Selvitys junien myöhästymisistä ei ole riittävä

Tiedote 13.09.2007 09.23 fi

Liikenneministeri Anu Vehviläinen on saanut VR:n pääjohtaja Henri Kuituselta ja Ratahallintokeskuksen ylijohtaja Ossi Niemimuukolta selvityksen junien jatkuvasta myöhästelystä. Ministeri pyysi selvityksen elokuussa.

- VR:n ja Ratahallintokeskuksen raportissa on käyty teknisesti ja tarkasti läpi myöhästymisten syyt. Asiakasnäkökulma ja matkustajien parempaan palveluun tähtäävät toimet ovat selvityksessä kuitenkin riittämättömiä, liikenneministeri Vehviläinen toteaa.

Vehviläinen edellyttää VR:ltä ja Ratahallintokeskukselta kokonaisvaltaisempaa kehitysohjelmaa palvelutoiminnan kehittämiseksi. Vehviläisen mielestä ohjelmassa tulee olla ehdotukset palvelun ja toiminnan laadun parantamiseksi. Hän odottaa kehitysohjelman valmistuvan kevääseen mennessä.

- Raideliikenteen matkustajamäärät ovat olleet myönteisessä kasvussa viime aikoina. Erityisen ilahduttavaa on oikoradan matkustajien tuntuva lisääntyminen. Oikorata on ollut oikeansuuntainen joukkoliikennepäätös ja samalla tehokas ilmastopoliittinen toimenpide. Jotta kansalaisia saadaan houkuteltua lisää raideliikenteen käyttäjiksi, palvelun ja toiminnan tulee olla laadukasta ja toimivaa, Vehviläinen vaatii.

- Matkustajamäärien kasvu ja myös tavaraliikenteen myönteinen kehitys edellyttää radanpidon ja -rakentamisen rahoituksen tason uutta arviointia. Määrärahojen riittävyyttä tulee arvioida liikennepoliittisen selonteon yhteydessä, liikenneministeri toteaa.Lisätietoja:
Erityisavustaja Kari Jääskeläinen, puh. 0440 581 030
Ylijohtaja Juhani Tervala, puh. 050 552 7260