Lindén postilakiesityksestä: Kuluttajan asema turvattu

Tiedote 21.10.2010 13.44 fi sv

Viestintäministeri Suvi Lindén katsoo postilakiesityksen toteutuessaan turvaavan kuluttajalle postipalvelut tasapuolisesti koko maassa.

- Asiakkaat saavat edelleen postipalveluita samaan tapaan niin maalla kuin kaupungissakin. Posti jaetaan jatkossakin viitenä päivänä viikossa. Kirjeellä on yhtenäinen postimaksu, ja vanhuksille sekä liikuntaesteisille tarkoitetut kotiinkantopalvelut turvataan lailla, Lindén toteaa.

Lakiesitys ei muuta postilaatikoiden sijoittelua ja kerrostalojen luukkujakelu säilyy. Postitoimipisteiden on oltava kohtuullisen matkan päässä.

- Jatkossa postitoimipaikka voi olla myös liikkuva, jolloin palvelut tulevat lähemmäksi asiakasta. Lisäksi lain tavoitteena on sijoittaa postitoimipaikat sinne, missä ihmiset muutenkin asioivat, Lindén sanoo.

Lindén muistuttaa, että lakiesitystä merkittävämpi muutos postitoiminnalle on sähköisen viestinnän lisääntyvä käyttö ja paperipostin väheneminen.

- Nämä asiat luovat perinteiselle postitoiminnalle haasteita ja uusia mahdollisuuksia. Siksi postia jakavan yrityksen on viime kädessä saatava tukea julkisista varoista ja muilta postiyrityksiltä, jos peruspalveluiden tarjoaminen muuttuu taloudellisesti kohtuuttoman raskaaksi. Tämä on myös lakiesityksessä otettu huomioon, Lindén tiivistää.

Lisätietoja
erityisavustaja Anna Anttinen, puh. 09 160 28324