null Lindén vienninedistämismatkalle Yhdysvaltoihin

Lindén vienninedistämismatkalle Yhdysvaltoihin

Tiedote 12.03.2009 08.29 fi

Viestintäministeri Suvi Lindén tekee yritysvaltuuskunnan kanssa matkan Yhdysvaltoihin 16.-22. maaliskuuta.

Matkan tarkoituksena on vahvistaa maiden kahdenvälisiä suhteita, tutustua sähköisen viestinnän tilaan ja tulevaisuuteen USA:ssa sekä edistää suomalaisten yritysten vientiä.

Washingtoniin, Pohjois-Carolinaan ja New Yorkiin suuntautuvan matkan aikana Lindén tapaa useita sähköisen viestinnän viranomaistahoja sekä tutustuu merkittäviin IT- ja mediayhtiöihin. Lisäksi Lindén puhuu Suomalais-amerikkalaisen kauppakamarin järjestämissä tilaisuuksissa Washingtonissa ja New Yorkissa.

Washingtonissa ministeri Lindén keskustelee laajakaistakysymyksistä ja tietoyhteiskuntakehityksestä mm. kansallisen telehallinnon NTIA:n johtajan, varaministeri Anna Gomezin kanssa.

Matkan aikana on tarkoitus myös vaihtaa näkemyksiä sekä viranomaisten että viestintäalan yritysten kanssa taloustilanteen vaikutuksista teknologia- ja viestintäalaan.

Pohjois-Carolinassa tutustumiskohteena on yksi Pohjois-Amerikan suurimmista tiede- ja tutkimuskeskittymistä, Raleighissa sijaitseva Research Triangle Park. Tiedepuistossa toimii yli 170 tutkimusorganisaatiota, joista enemmistö on keskittynyt ICT- ja bioteknologia-alaan.

New Yorkissa vierailun pääteemana ovat sähköiset mediat. Ministeri Lindén vierailee alan johtavissa mediayrityksissä. Kohteina ovat mm. NBC, Wall Street Journal Onlinea kustantava News Corporation, MTV Networks sekä HBO.

Vierailun yritysvaltuuskuntaan kuuluu 23 edustajaa tietotekniikan ja sähköisen viestinnän yrityksistä. Valtuuskuntaa johtaa IBM:n toimitusjohtaja Johan Sandell.

Lisätietoja matkan aikana:
kansainvälisten asioiden sihteeristön päällikkö Antti Paasilehto, puh. 040 532 5657