null Lindén Yle-ryhmästä: Mielenkiintoisia ehdotuksia, kannanoton aika myöhemmin

Lindén Yle-ryhmästä: Mielenkiintoisia ehdotuksia, kannanoton aika myöhemmin

Tiedote 23.04.2009 15.01 fi

Viestintäministeri Suvi Lindén pitää Yleisradion rahoitusta ja julkista palvelua pohtineen parlamentaarisen työryhmän ehdotuksia mielenkiintoisina, mutta ei halua vielä tässä vaiheessa ottaa niihin tarkemmin kantaa.

Työryhmä, jonka puheenjohtajana toimi kansanedustaja Mika Lintilä, luovutti loppuraporttinsa Lindénille 23. huhtikuuta.

Lindén kiittää työryhmää rohkeudesta etsiä uudenlaista rahoitusmallia, jossa otetaan huomioon viestintäteknologian dramaattinen muutos eikä malli enää perustu tietyn laitteen hallintaan.

- Digiaikana ja uusia jakelukanavia käyttämällä julkiseen palveluun sisältyy myös sellaisia mediapalveluja, jotka eivät ole perinteisessä merkityksessä ohjelmia, Lindén huomauttaa.

- Julkisen palvelun sisältö ja muodot ovat tänä päivänä aivan toista kuin esimerkiksi kymmenen vuotta sitten. Työryhmä on näin ollen aivan oikeassa todetessaan, että Ylen sisällöt jossain muodossa monikanavaisesti jaettuna tavoittavat kaikki suomalaiset, ministeri toteaa.

- On selvää, että julkisen palvelun sisällön ja tavoitteiden on elettävä ajassa. Tämä myös edellyttää julkisen palvelun rahoitusmallin sekä ohjauksen ja valvonnan tarkastelua, kuten nyt työryhmä onkin tehnyt. Haluan kuitenkin perehtyä rauhassa työryhmän johtopäätöksiin, Lindén toteaa.

Lisätietoja

erityisavustaja Sami Paatero, puh. (09) 160 28324
ylijohtaja Liisa Ero, puh. (09) 050 555 0072