Mari Herranen ENISA:n puheenjohtajaksi

Tiedote 22.03.2011 16.22 fi en

Liikenne- ja viestintäministeriön neuvotteleva virkamies Mari Herranen (41) on valittu Euroopan verkko- ja tietoturvaviraston (ENISA) puheenjohtajaksi.

ENISA:n johtokunta valitsi uuden puheenjohtajan 22. maaliskuuta 2011. Herrasen kaksi- ja puolivuotinen puheenjohtajuuskausi alkaa välittömästi.

Mari Herranen on ollut Suomen edustajana viraston johtokunnassa vuodesta 2007 lähtien. Viestintäministeri Suvi Lindénin mukaan Herrasen valinta puheenjohtajaksi osoittaa, että suomalainen viestintäpolitiikka nauttii kansainvälistä tunnustusta.

Mari Herranen toimii liikenne- ja viestintäministeriön kansainvälisten asioiden sihteeristön esimiehenä. Tätä ennen hänen vastuullaan ovat olleet muun muassa tietoturvaan liittyvä kansallinen ja kansainvälinen yhteistyö, kansallisen tietoturvastrategian valmistelu ja toteutuksen koordinointi. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa kauppa- ja teollisuusministeriössä sekä eduskunnan Brysselin toimistossa ja Euroopan komissiossa.

Euroopan verkko- ja tietoturvaviraston (European Network and Information Security Agency, ENISA) tehtävänä on huolehtia, että EU:n alueella on korkeatasoinen ja toimiva verkko- ja tietoturvakulttuuri. Sen tehtävänä on myös parantaa yhteisön ja sen jäsenvaltioiden ja yritysmaailman valmiuksia ehkäistä, käsitellä ja ratkaista verkko- ja tietoturvaongelmia.

Viraston toimipaikka on Kreikan Heraklion ja se työllistää noin 50 henkilöä.

Lisätietoja:

ylijohtaja Juhapekka Ristola, p. 0400 788 530
neuvotteleva virkamies Mari Herranen, p. 040 720 1693