Median roolia lasten ja nuorten elämässä selvitetään osana tietoyhteiskuntatyötä

Tiedote 20.11.2007 15.16 fi

Arjen tietoyhteiskunnan neuvottelukunta ryhtyy arvioimaan median ja internetin roolia lasten ja nuorten arjessa. Tähän työhön perustetaan erillinen työryhmä.

Asiasta sovittiin viestintäministeri Suvi Lindénin johtaman arjen tietoyhteiskunnan neuvottelukunnan kokouksessa 20. marraskuuta. Neuvottelukunnassa käytiin keskustelua nettietiikasta ja internetin vastuullisesta käytöstä.

Kokouksessa pohdittiin myös julkisten sähköisten palveluiden roolia tietoyhteiskuntakehityksessä.

Hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemi esitteli, miten julkishallinnon sähköisten palveluiden asiakaslähtöisyyttä lisätään ja miten tietoteknistä ympäristöä kehitetään. Ministeri Kiviniemi totesi, että julkishallinnon palvelujen käyttämisen pitäisi olla yhtä helppoa kuin nykyisten verkkopankkien käyttö.

Tietoyhteiskuntasijoituksen putoaminen analysoidaan

Neuvottelukunta päätti analysoida, miksi Suomi on jäänyt vuosi toisensa perään jälkeen kansainvälisissä tietoyhteiskuntavertailuissa. Keskustelussa todettiin, että nyt on tarkkaan selvitettävä kehityksen syyt ja tehdä tarvittavat johtopäätökset.

- Valmisteilla olevan toimintasuunnitelmamme kautta on tarkoitus tuoda valtioneuvostoon käsiteltäväksi ensi vuoden alkupuolella ne linjaukset, joilla Suomi nostetaan takaisin tietoyhteiskuntien ykköskastiin, toteaa ministeri Lindén.


Lisätietoja:
ministerin erityisavustaja Aleksi Randell, puh. 0400 500 822