null Ministeri Berner ITS-kongressiin ja MaaS-huippukokoukseen Kööpenhaminaan

Ministeri Berner ITS-kongressiin ja MaaS-huippukokoukseen Kööpenhaminaan

Tiedote 14.09.2018 13.46 fi

Ministeri Berner (Kuva: LVM/Tomi Parkkonen)

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner osallistuu Kööpenhaminassa järjestettävään älyliikenteen ITS World Congressiin ja sen yhteydessä järjestettävään MaaS-huippukokoukseen 17.-18. syyskuuta 2018. Ministeri Berner tapaa myös ministerikollegoitaan ja osallistuu korkean tason keskusteluihin.

Ministeri Berner korostaa yhteistyön merkitystä liikenteen palvelujen kehittämisessä.

- On hienoa, että älyliikenteen konferenssin teemana on tänä vuonna elämänlaatu. Älyliikenne, uudet teknologiat ja automaation edistyminen mahdollistavat liikenteen palveluiden parantumisen. Niitä tulee kehittää aina asiakkaan tarpeet edellä. Älykkäät liikenteen palvelut auttavat myös vähentämään hiilidioksidipäästöjä. Pidän merkittävänä sitä, että nyt neljättä kertaa pidettävä MaaS-huippukokous on ITS-kongressin yhteydessä. Tarvitsemme laajaa yhteistyötä elämänlaatua parantavien ratkaisujen kehittämiseksi, toteaa ministeri Berner.

Liikenne- ja viestintäministeriö järjestää MaaS-huippukokouksen yhdessä Euroopan komission ja MaaS Alliancen kanssa. Tilaisuuden pääpuhujia ovat ministeri Berner, komissaari Violeta Bulc ja Kansainvälisen liikennefoorumin ITF:n pääsihteeri Young Tae Kim. Kokouksen teemana on liikennepalvelujen multimodaalisuus eli miten erilaisia liikennemuotoja voisi käyttää saumattomasti yhteen. Aihetta käsitellään lainsäädännön, infrastruktuurin, tiedon ja palvelujen näkökulmasta. Euroopan komissio on nimennyt vuoden 2018 multimodaliteetin teemavuodeksi.

Ministeri Berner osallistuu korkean tason pyöreän pöydän keskusteluun, jossa käsitellään älykkään ja ympäristöystävällisen liikenteen mahdollisuuksia luoda kestävää kasvua ja parempaa elinympäristöä kansalaisille. Tilaisuuteen osallistuu 20 ministeriä ja korkeaa virkamiestä eri puolilta maailmaa.

Kaksipäiväisen matkansa aikana ministeri Berner tapaa myös Norjan liikenne- ja viestintäministeri Jon Georg Dalen ja Tanskan liikenne- ja rakennusministeri Ole Birk Olesenin.

Lisäksi ministeri Berner osallistuu Business Finlandin MaaS-aiheiseen seminaariin.

Lisätietoja:
osastopäällikkö Olli-Pekka Rantala, p. 050 344 3400, Twitter @op_rantala