null Ministeri Berner: Matkailuyritysten asiakaskuljetuksiin ei jatkossakaan vaadita taksinkuljettajan ajolupaa

Ministeri Berner: Matkailuyritysten asiakaskuljetuksiin ei jatkossakaan vaadita taksinkuljettajan ajolupaa

Tiedote 18.06.2018 14.03 fi

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner esittää liikennepalvelulakiin muutosta, joka helpottaa matkailualan yrittäjien asiakaskuljetuksia.

Muutoksen myötä koti- ja matkailupalveluyritysten osana palvelukokonaisuutta tarjoamissa kuljetuksissa kuljettaja ei tarvitsisi jatkossakaan taksinkuljettajan ajolupaa. Yritykset tarvitsisivat kuitenkin taksiluvan.

Ministeri Berner on tyytyväinen tähän ratkaisuun.

- On hienoa, että tämä asia saadaan nopeasti ratkaistua ja näin helpotettua matkailualan yrittäjien elämää. Julkinen keskustelu on liikennepalvelulain kohdalla keskittynyt pitkälti taksiliikenteen kysymyksiin, mutta lailla on laajat vaikutukset koko yhteiskuntaan, sanoo ministeri Berner.

Ministeri Berner toteaa, että taksisääntelyn muutoksen vaikutus matkailuyrityksiin on ollut koko ajan ministeriön tiedossa. Sen vuoksi matkailuyrityksiä koskeva helpotus sisältyi jo alun perin lausuntokierroksella olleeseen liikennepalvelulakiluonnokseen. Se ei kuitenkaan silloin saanut poliittista hyväksyntää eikä ehdotusta sisällytetty lopulliseen hallituksen esitykseen.

Hallituksen esitys liikennepalvelulain muuttamisesta on tarkoitus antaa tällä viikolla ja lakimuutoksen on tarkoitus tulla voimaan mahdollisimman pian.

Liikennepalvelulaki tulee pääosin voimaan 1.7.2018.

Lisätietoja:
osastopäällikkö Olli-Pekka Rantala, p. 0295 34 2585