Ministeri Berner tapaa ministerikollegoitaan Virosta ja Pohjoismaista

Uutinen 27.01.2016 13.33 fi sv en

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner tapaa ministerikollegoitaan Virosta ja Pohjoismaista Muoniossa 1. helmikuuta. Ministerit keskustelevat maiden välisistä yhteistyömahdollisuuksista liikenteen digitaalisissa palveluissa.

Tähän korkean tason tapaamiseen osallistuvat Viron talous- ja viestintäministeri Kristen Michal, Ruotsin infrastruktuuriministeri Anna Johansson, Norjan varaliikenneministeri Tom Cato Karlsen, Tanskan varavaltiosihteeri Soren Wille ja Slovenian infrastruktuuriministeri Peter Gašperšič.

Tapaaminen järjestetään Muoniossa pidettävän Aurora Symposiumin yhteydessä. Ministeri Berner on tapahtuman pääpuhujia. Suomen Lappiin ollaan rakentamassa maailmanluokan arktista älyliikenteen ja automaattiajamisen testausaluetta. Symposiumissa kartoitetaan yhteistyömahdollisuuksia tämän Aurora-hankkeen konkreettiseksi edistämiseksi. Symposiumiin osallistuu päättäjien lisäksi teollisuuden edustajia ja potentiaalisia kumppaneita, kehittäjiä ja tukijoita.

- Liikenteessä on meneillään valtava murros, ja tarvitsemmekin aivan uudenlaista ajattelua ja toimintatapoja, mutta myös tiivistä yhteistyötä naapurimaiden kanssa. Älykästä liikennejärjestelmää ei kukaan voi rakentaa yksin, toteaa ministeri Berner.

Keskustelua Aurora Symposiumista voi seurata Twitterissä aihetunnisteella #snowbox.