null Ministeri Berner tapaa pohjoismaiset kollegansa - aiheena liikenteen päästövähennykset

Ministeri Berner tapaa pohjoismaiset kollegansa - aiheena liikenteen päästövähennykset

Tiedote 06.03.2017 10.10 fi sv en

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner on kutsunut pohjoismaisia liikenne- ja energiaministereitä keskustelemaan liikennesektorin muutoksista. Tapaaminen järjestetään 8. maaliskuuta Nesteen jalostamolla Porvoon Kilpilahdessa.

Tapaamisen aiheena on liikenteen kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen ja siihen tarvittavat toimenpiteet. Euroopan Unionin komissio ehdotti kesällä 2016 jäsenmaille sitovia päästövähennystavoitteita, jotka kohdistuvat vahvasti myös liikennesektorille. Pohjoismaisilla jäsenmailla tavoitteiksi on ehdotettu 39-40% vähennyksiä vuoteen 2030 mennessä vuoden 2005 tasosta.

- Pohjoismaiden kannattaa tehdä yhteistyötä päästövähennystavoitteisiin pääsemiseksi. Yhteiset ratkaisut päästöjen vähentämiseksi avaavat myös mahdollisuuksia uudelle liiketoiminnalle ja innovaatioille, sanoo ministeri Berner.

Kokouksessa on tarkoitus keskustella tarvittavista liikennejärjestelmän muutoksista, pohjoismaisten yritysten tarjoamista ratkaisuista, vähäpäästöisemmistä liikenne- ja palveluinnovaatioista sekä mahdollisista yhteisistä toimintamalleista Pohjoismaissa.

Kokoukseen osallistuvat muun muassa Ruotsin energiaministeri Ibrahim Baylan sekä Norjan liikenne- ja viestintäministeri Ketil Solvik-Olsen.

Lisätietoja: ylijohtaja Mikael Nyberg, p. 040 837 8794