null Ministeri Bernerin vastaus elokuva- ja teatterialan naisia edustavalle yhdistykselle

Ministeri Bernerin vastaus elokuva- ja teatterialan naisia edustavalle yhdistykselle

Uutinen 23.01.2018 14.50 fi

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner on vastannut WIFT Finland Oy:n (Women in Film & Television Finland) vetoomukseen. Elokuva- ja teatterialan naisia edustava yhdistys on pyytänyt liikenne- ja viestintäministeriötä, Yleisradiota sekä opetus- ja kulttuuriministeriötä puuttumaan seksuaaliseen häirintään alalla.

Ministeri Berner pitää tärkeänä rakentavan vuoropuhelun käymistä tämän tärkeän asian ympärillä. Hän toteaa, että liikenne- ja viestintäministeriö suhtautuu kaikenlaiseen seksuaaliseen häirintään tiukasti eikä häirintää suvaita missään muodossa. Ministeriö seuraa aktiivisesti seksuaalisesta ahdistelusta käytyä keskustelua ja on ryhtynyt omalta osaltaan toimiin liittymällä oikeusministeri Antti Häkkäsen käynnistämään #häirinnästävapaa-kampanjaan.

Liikenne- ja viestintäministeriöllä ei kuitenkaan ole toimivaltaa puuttua Yleisradion tuotantoihin tai sisältöön, sillä Yleisradio toimii eduskunnan nimeämän hallintoneuvoston valvonnassa. Ministeriö ei myöskään jaa rahallista tuotantotukea tuotantoyhtiöille. Ministeri Berner toteaa, että Yleisradion toimintaa valvova elin on yhtiön hallintoneuvosto, jolla on parhaimmat edellytykset vastata WIFT Finland Oy:n kysymyksiin. Ministeriö ei myöskään tue kaupallisen television toimintaa lukuun ottamatta kaupallisten televisiouutisten tukea.

Ministeriö on ollut yhteydessä Yleisradioon, joka vastaa WIFT Finland Oy:n vetoomukseen yksityiskohtaisemmin. Opetus- ja kulttuuriministeriö vastaa kysymyksiin omasta näkökulmastaan.