Ministeri Kiuru: Toimivat puhelin- ja verkkoyhteydet kuuluvat kaikille

Tiedote 26.10.2011 09.30 fi

Asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru kehottaa kansalaisia pitämään oikeuksistaan rohkeasti kiinni, jos luvatut viestintäyhteydet eivät toimi. Yleispalveluyrityksiksi nimetyt teleyritykset eivät voi tinkiä niille asetetuista velvollisuuksista.

Asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru vieraili Inarissa ja Sodankylässä. Kiuru kävi mm. Lisman kylässä, jossa puhelin- ja verkkoyhteyksien toiminnassa on isoja puutteita.

Lain mukaan jokaisella on oikeus saada kiinteä tai langaton puhelinliittymä ja yhden megan verkkoyhteys vakituiseen asuinpaikkaansa.

- Teleyritysten on noudatettava lakia, yleispalvelusta on pidettävä kiinni. Lisman kylä on esimerkki siitä, miten asioiden ei missään nimessä pitäisi olla. Jokaisella on oikeus toimiviin viestintäyhteyksiin, painottaa ministeri Kiuru.

Viestintävirasto valvoo yleispalvelujen saatavuutta ja yleispalveluyritysten velvoitteiden toteutumista.

- Kaikkiin kyliin en ehdi kotikäynnille. Jos perusviestintäyhteydet eivät toimi, on oltava yhteydessä Viestintävirastoon. Vain tätä kautta saamme tietoon kaikki mahdolliset ongelma-alueet ja niihin voidaan puuttua, toteaa Kiuru.

Lisätietoja:
erityisavustaja Kalervo Haverinen, p. 050 331 6914