null Ministeri Kyllönen: Liikennealalla tarvitaan uudenlaisia palveluja ja innovaatioita

Ministeri Kyllönen: Liikennealalla tarvitaan uudenlaisia palveluja ja innovaatioita

Tiedote 14.05.2013 15.10 fi sv

Liikenneministeri Merja Kyllönen näkee yhteiskunnan digitalisoitumisessa ja uusissa teknologioissa isoja mahdollisuuksia liikenteelle.

- Digitaalisuus on avaintekijä moneen keskeiseen liikennepolitiikan tavoitteeseemme: liikennejärjestelmän tehokkuuteen ja tuottavuuteen, logistiikan kilpailukykyyn ja asiakaslähtöisiin palveluihin, toteaa ministeri Kyllönen.

Liikenneministeri Kyllönen puhui uuden ajan liikenteestä liikenne- ja viestintäministeriön Liikennefoorumissa 14. toukokuuta. Liikennefoorumi kokoaa vuosittain liikennealan päättäjät yhteen keskustelemaan liikennepolitiikan kehityksestä ja tulevaisuudesta.

Liikennealalla on Kyllösen mukaan mahdollisuudet suureen kasvuun ja uudenlaiseen liiketoimintaan.

- Tulevaisuuden liikenne tarjoaa suomalaisille yrityksille erinomaisia liiketoimintamahdollisuuksia maailmanlaajuisesti. Markkinan kasvu perustuu siihen tosiasiaan, että kasvava liikenne aiheuttaa ongelmia kaikkialla maailmassa. Kasvavat ongelmat luovat myös mahdollisuuksia niille, jotka osaavat tarjota ratkaisuja ongelmiin, sanoo ministeri Kyllönen.

Kyllönen korostaa kokeilujen merkitystä liikennepolitiikan uudistamisessa.

- Kokeiluilla erilaiset ideat ja innovaatiot saadaan nopeammin ja kustannustehokkaammin ajatusasteelta markkinoille ja käyttäjien testattaviksi. Kokeilukulttuuriin kuuluu oleellisena osana myös mahdollisuus epäonnistumiseen. Niistä otetaan opiksi ja jatketaan eteenpäin, Kyllönen painottaa.

Kyllönen nostaa esiin myös hallinnon muutostarpeet.

- Liikennepolitiikan perusteiden tulee uusiutua ja vastata ajan haasteisiin. On otettava käyttöön ne mahdollisuudet, joita kehitys tarjoaa. Liikennealalla löytyy potentiaalia uudistumiseen kunhan sille vaan antaa siihen mahdollisuuden.

- Alalla on vastuu tuottaa innovaatioita ja uusia vientituotteita, hallinnon ja meidän päättäjien tehtävänä on mahdollistaa ne. Älyn ja osaamisen avulla suomalaisista yrityksistä tehdään liikennepalvelujen globaaleja markkinajohtajia.

Digitaalisuuden hyödyntämiseen luovat edellytyksiä liikenne- ja viestintäministeriön tuore raportti avoimesta datasta ja pian julkaistava liikenteen älystrategia.

- Muuttuva maailma ei anna meille varaa jäädä paikoillemme, vaan liikkeelle on lähdettävä vaikka ihan varma suunta ei aina olisi tiedossakaan. Tämän päivän liikennepolitiikan ratkaisut näkyvät keskuudessamme vuosikymmeniä eteenpäin.

Lisätietoja:
erityisavustaja Sarianne Hartonen, p. 050 371 2294