null Ministeri Kyllönen: Nuoret liikenneturvallisuustalkoisiin

Ministeri Kyllönen: Nuoret liikenneturvallisuustalkoisiin

Uutinen 24.07.2012 10.01 fi

Huomenna 25.7.2012 vietetään neljättä Euroopan liikenneturvallisuuspäivää. Liikenneministeri Kyllönen on huolestunut erityisesti nuorten suuresta osuudesta liikenneonnettomuuksissa.

Tänä vuonna tieliikenteen turvallisuuspäivänä kiinnitetään erityistä huomiota nuorten omaan aktiivisuuteen tieliikenteen turvallisuudessa. Euroopan Komission mukaan yksinkertaisilla keinoilla, kuten turvavöiden kiinnittämisellä, alkoholin jättämisellä pois liikenteestä sekä nopeusrajoitusten noudattamisella, voitaisiin säästää vuosittain jopa yli 12 000 ihmishenkeä Euroopassa.

Nuoret ovat merkittävä tieliikenteen riskiryhmä. European Transport Safety Councilin (ETSC) kesäkuussa julkaiseman raportin mukaan tieliikenteen kuolleisuus on nuorilla jopa 69 % suurempi kuin muulla väestöllä. Nuorilla miehillä riski on vieläkin suurempi.

- Kesäkuussa saimme viralliset tiedot myös Suomen tieliikenteen onnettomuuksista. Tilaston mukaan 36 prosenttia kaikista loukkaantuneista on nuoria, 15-24-vuotiaita. Tämä on kolme kertaa enemmän kuin heidän osuutensa väestöstä. Toivon, että tilasto ei kuvasta nuorten suhtautumista liikenteeseen. Olisiko jonkinlainen liikenneturvallisuuden ryhtiliike paikallaan, pohtii liikenneministeri Merja Kyllönen.

- Jokainen voi toimia aktiivisesti turvallisemman liikenteen puolesta, myös silloin kun ei itse ole ratissa. Esimerkiksi turvavälineiden käyttäminen, valppaus suojatiellä ja suojatien kunnioittaminen sekä turvavälin pitäminen edellä ajavaan autoon, ovat pieniä tekoja, mutta voivat ennaltaehkäistä onnettomuuden ja jopa pelastaa ihmishengen, ministeri Kyllönen muistuttaa.

Eläköön-kampanja innostaa nuoria pohtimaan liikenneturvallisuutta

Eläköön-kampanjalla on parhaillaan käynnissä nuorille suunnattu videokilpailu mopoilun ja vesillä liikkumisen turvallisuudesta. Kilpailuaikaa on heinäkuun loppuun. Ohjeisiin ja elämyspalkintoihin voi tutustua kampanjan verkkosivulla osoitteessa www.eläköön.fi/videoskaba