Ministeri Lindén: Hallitus sitoutunut vastaamaan tietoyhteiskuntahaasteisiin

Tiedote 12.11.2007 20.41 fi

- Suomi on pudonnut kärjestä kansainvälisissä tietoyhteiskuntavertailuissa niin Euroopassa kuin erityisesti Pohjoismaisessa vertailussa. Meneillään olevalla tietoyhteiskuntatyöllä meillä on mahdollisuus nostaa Suomi uudelleen kärkeen.

Näin totesi viestintäministeri Suvi Lindén puhuessaan Oulun Puhelimen 125-vuotisjuhlassa 12. marraskuuta.

Tietoyhteiskuntapolitiikkaa koordinoidaan tällä hallituskaudella liikenne- ja viestintäministeriössä. Ministeri Lindénin johdolla toimiva Arjen tietoyhteiskunnan neuvottelukunta on aloittanut toimintansa.

- Sitoutuminen tietoyhteiskuntatyöhön on nykyhallituksessa vahvaa. Neuvottelukunnassa on peräti viisi ministeriä. Hallitus on siis tosissaan.

Ministeri Lindén toteaa, että tietoyhteiskuntapolitiikassa on nyt tekojen aika.

- Tällä hallituskaudella on tarkoitus keskittyä nimenomaan konkretiaan ja saada aikaan reiluja kehityshyppyjä tieto- ja viestintätekniikan soveltamisessa.

Tietoyhteiskuntapolitiikan keskeisiä haasteita on ministeri Lindénin mukaan viestinnän infrastruktuurin kehittäminen yhä nopeammaksi, paremmin kattavaksi ja luotettavammaksi. Infrastruktuuri on tietoyhteiskunnan selkäranka. Keskeisiä haasteita ovat myös tietoturvallisuus, sähköinen tunnistaminen ja tekijänoikeudet.

- Tietoturvallisuuden kehittämisen lisäksi jatkuvaa huomiota pitää kiinnittää sisältöjen itsesääntelyn kehittämiseen Suomessa ja koko Euroopan unionissa, painottaa ministeri Lindén.

- Tietoyhteiskuntapolitiikassa onnistuminen vaatii koko valtionhallinnon ja elinkeinoelämän sitoutumista, tiivistää ministeri Lindén.

Lisätietoja:
ministerin erityisavustaja Aleksi Randell, puh. 0400 500 822