Ministeri Lindén laajakaistakomission kokoukseen Geneveen

Tiedote 09.07.2010 13.22 fi sv en

Ministeri Suvi Lindén osallistuu YK:n laajakaistakomission ensimmäiseen kokoukseen sunnuntaina 11. heinäkuuta. Useat korkean tason vaikuttajat kokoontuvat Geneveen keskustelemaan laajakaistan ja ICT-teknologian roolista kehittyvissä maissa. Komission tehtävänä on etsiä keinoja, joiden avulla kehittyvien maiden kansalaisille saataisiin luotua toimivat laajakaistayhteydet.

Suomi oli maailman ensimmäinen maa, joka määritteli internetyhteyden yleispalveluksi, jonka tulee olla kaikkien kansalaisten ulottuvilla.

- Tämä on herättänyt valtavaa kiinnostusta ympäri maailman. Laajakaistan saaminen kansalaisten ulottuville myös kehitysmaissa tukee taloudellista ja sosiaalista kehitystä, ministeri Lindén toteaa.

Laajakaistakomission tavoitteena on laatia suosituksia YK:n vuosituhattavoitteiden saavuttamiseksi tietoyhteiskunnan ja informaatioteknologian mahdollisuuksia hyödyntäen. YK:n vuosituhattavoitteet tähtäävät suurten kehitysongelmien ratkaisemiseen vuoteen 2015 mennessä.

- Paitsi vuosituhattavoitteiden saavuttamiseksi, laajakaistan kattavuudella on merkitystä myös yrityksille. ICT on tärkeä kasvun ja tuottavuuden luoja, Lindén korostaa.

Komission puheenjohtajia ovat Ruandan presidentti Paul Kagame ja Carlos Slim Helú, telealan jättiyhtiö Grupo Carson hallituksen puheenjohtaja. Laajakaistakomission muut jäsenet: http://www.itu.int/bbcommission/commissioners.html

Komissio raportoi työnsä tuloksista YK:n yleiskokouksen yhteydessä syyskuussa New Yorkissa. Ministeri Lindén kutsuttiin YK:n laajakaistakomission jäseneksi toukokuussa.


Lisätietoja:
erityisavustaja Anna Anttinen p. 09 160 28324
etunimi.sukunimi@lvm.fi