Ministeri Lindén: Televisiomaksun tulevaisuutta aletaan selvittää ensi vuonna

Tiedote 03.10.2007 15.57 fi

- Hallitusohjelman mukaisesti parlamentaarinen työryhmä alkaa selvittää julkisen palvelun vuoden 2010 jälkeistä rahoitusta. Työ aloitetaan ensi vuonna, viestintäministeri Suvi Lindén ilmoitti tänään.

Liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikkö Harri Pursiainen puhui Radio- ja televisiotoimittajien liiton televisiomaksuseminaarissa 3. lokakuuta.

- Televisiomaksun tulevaisuus on toistaiseksi avoin. Ministeriön näkemys on, että kaikkien vaihtoehtojen on oltava avoimesti esillä kun Yleisradion rahoitusta aletaan pohtia. Keskustelun on tietenkin oltava avointa, Pursiainen totesi.

- Parlamentaarisen työryhmän tehtävä on haastava, ja sille on annettava riittävästi aikaa. Televisiotoiminta on digitalisoitunut, ja uudet jakelukanavat ja päätelaitteet ovat ottaneet paikkansa. Viestintämaisema muuttuu nopeasti, mutta uskomme nykyisen televisiomaksujärjestelmän kestävän vuoteen 2010.

Taustatyötä tulevalle viestintäpoliittiselle päätöksenteolle tehdään jo parhaillaan.

- Ministeriö käynnistää asiantuntijaselvityksen Suomen viestintämarkkinoiden ja etenkin televisiotoimialan luotaamiseksi. Tutkimuksen konkreettisuuden varmistamiseksi olemme valinneet nimenomaan televisionäkökulman, vaikka viestintämuotojen väliset rajat eivät enää tänä päivänä olekaan aivan selkeitä.

Selvitys televisiotoiminnasta valmistuu kuluvan vuoden aikana.

Lisätietoja:
kansliapäällikkö Harri Pursiainen, puh. (09) 160 28389, 0500 787 742
erityisavustaja Aleksi Randell, puh. (09) 160 28324, 0400 500 822