null Ministeri Lindén vienninedistämismatkalle Japaniin

Ministeri Lindén vienninedistämismatkalle Japaniin

Tiedote 10.04.2008 11.46 fi

Ministeri Lindén vienninedistämismatkalle Japaniin

10.4.2008

Viestintäministeri Suvi Lindén tekee yritysvaltuuskunnan kanssa matkan Japaniin 12.-17. huhtikuuta. Tarkoituksena on vahvistaa Suomen ja Japanin poliittisia suhteita, tutustua Japanin tietoyhteiskunta-alan kärkihankkeisiin ja edistää suomalaisten yritysten vientiä.

Matkan aikana Lindén tapaa Japanin viestintäministeri Hiroya Masudan sekä varaministeri Kiyoshi Morin. Ministeri Lindén ja ministeri Masuda keskustelevat mm. sähköisestä tunnistamisesta, tietoturvallisuudesta, tietoverkkojen kautta lapsiin kohdistuvan häirinnän estämisestä sekä ikääntyvän väestön palveluista.

Japani kuuluu niihin maihin, joiden kanssa Suomi haluaa erityisesti tehdä tietoyhteiskuntayhteistyötä.

Lindén tutustuu myös Japanin yleisradioyhtiön NHK:n digitaaliseen televisiotoimintaan sekä yleisradiotoiminnan rahoitukseen. Yhtiön edustajat kertovat, miten Japanissa on edistytty digitaalisiin televisiolähetyksiin siirtymisessä.

Lindén puhuu Suomen ja Japanin tietotekniikka-alan yritysten yhteisessä liikemiesseminaarissa 16.4. Puheen aiheena on Suomen ja Japanin välinen viestintäalan yhteistyö ja siihen liittyvän liiketoiminnan kehittäminen.

Suomalaisvaltuuskunnalle esitellään japanilaisten informaatioteknologiayritysten uusimpia kehittämishankkeita. Lisäksi valtuuskunta tutustuu japanilaisiin tietoyhteiskunta-alan tutkimuslaitoksiin.

Vierailun yritysvaltuuskuntaan kuuluu 15 henkeä lähinnä tietotekniikka-alan yrityksistä.

Lisätietoja: erityisavustaja Aleksi Randell, puh. (09) 160 28324, +358 400 500 822