Takaisin

Ministeri Luhtanen huolissaan nuorten kuljettajien onnettomuuksista

Ministeri Luhtanen huolissaan nuorten kuljettajien onnettomuuksista

Tiedote 26.04.2004 00.00 fi

Liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtanen on huolissaan nuorten kuljettajien liikenneonnettomuuksista. Luhtanen puhui aiheesta avatessaan ajoharjoitteluradan laajennuksen Nokialla maanantaina 26. huhtikuuta. Ministeri Luhtanen kertoi myös Konginkankaan onnettomuuden johdosta kootun toimenpideohjelman etenemisestä.

Luhtanen pitää tärkeänä, että nuorten liikenneasenteisiin pystytään vaikuttamaan. Autokouluille tämä on haasteellinen tehtävä. Liikennekäyttäytyminen on esillä myös hallitusohjelmassa.

Ikäryhmittäin tarkasteltuna eniten henkilövahinkoja liikenteessä sattuu nuorille. Luhtanen pitää erityisen huolestuttavana nuorille miehille tapahtuvia onnettomuuksia. Touko-elokuu ovat tyypillisintä nuorten liikenneonnettomuuksien aikaa.

- Nuorten onnettomuudet noudattavat monesti samaa kaavaa. Nuori mieskuljettaja tai useita nuoria kuolee tai loukkaantuu vakavasti auton ajettua rajua ylinopeutta ulos tieltä - useimmiten viikonlopun tienoilla ja hyvissä keliolosuhteissa. Uskon, että nämä onnettomuudet voitaisiin välttää, Luhtanen huomautti.

Luhtanen kertoi liikenne- ja viestintäministeriön valmistelevan tulevaksi kesäksi nuoriin kohdistettua liikenneturvallisuuskampanjaa, jossa puututaan juuri kaahaamiseen. Kampanja on nuorten itsensä ideoima. Se kiteytyy ajatukseen, että kaahaaminen on asennevamma, joka kuitenkin on parannettavissa.