Takaisin

Ministeri Luhtanen: Laajakaistayhteydet kohtuuhinnalla myös haja-asutusalueille

Ministeri Luhtanen: Laajakaistayhteydet kohtuuhinnalla myös haja-asutusalueille

Tiedote 19.04.2004 00.00 fi

Liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtanen uskoo, että tekeillä oleva lakiehdotus Viestintäviraston mahdollisuudesta säännellä operaattoreiden välisten yhteyksien hinnoittelua, edistää kohtuuhintaisten laajakaistayhteyksien saatavuutta myös haja-asutusalueilla.

- Uskon, että jo tieto tulevasta lainmuutoksesta muuttaa nopeasti kilpailutilannetta asiakkaan kannalta paremmaksi, ministeri Luhtanen totesi Jyväskylässä 19. huhtikuuta pitämässään puheessa.

Laajakaistaliittymien määrä on valtakunnallisesti kaksinkertaistunut viimeisten kuuden kuukauden aikana. Liittymiä on nyt arviolta runsaat 700 000. Vaikka kehitys on Luhtasen mielestä ilahduttavaa, on palvelujen alueellisessa leviämisessä toivomisen varaa.

- Haja-asutusalueilla laajakaistan kaupallista leviämistä rajoittaa riittämätön kysyntä. Tässä ovat maakunnat ja kunnat keskeisessä asemassa: jo käytössä olevia julkisia varoja voidaan suunnata uudelleen ja siten edistää laajakaistan tarjontaa myös harvaanasutuilla seuduilla, Luhtanen totesi.

Luhtanen muistutti, että hyvää tietoliikenneinfrastruktuuria voidaan käyttää hyväksi julkisten palvelujen parantamisessa erityisesti maaseudulla.

- Alueellisen tasa-arvon toteutumiseksi nopeiden tietoliikenneyhteyksien kattava tarjonta on välttämätöntä.Lisätietoja

ministerin erityisavustaja Perttu Puro, puh. (09) 160 28325