null Ministeri Vehviläinen tapasi Karjalan tasavallan johtoa

Ministeri Vehviläinen tapasi Karjalan tasavallan johtoa

Tiedote 05.08.2008 11.33 fi

Liikenneministeri Anu Vehviläinen tapasi Karjalan tasavallan pääministerin Pavel Tshernovin ja talousministeri Mihael Jurinovin 4.-5. elokuuta Petroskoissa.

Vierailun aikana käytiin monipuolinen keskustelu mm. rautatie- ja maantieliikenneyhteyksien kehittämisestä. Karjalan tasavallan edustajat kertoivat, että tavoitteena on saada Petroskoin Pitkärannan Sortavalan ja Viipurin välinen maantieyhteys valmiiksi seuraavan viiden vuoden aikana.

Ministeri Jurinov totesi, että Joensuun ja Petroskoin välistä junayhteyttä voidaan kehittää sen jälkeen kun Helsingin ja Pietarin välinen nopea junayhteys on käytössä. Tavoitteena on, että Joensuun ja Petroskoin välisessä junaliikenteessä rajamuodollisuudet voitaisiin hoitaa liikkuvassa junassa.

Karjalan tasavallan johto kertoi myös, että Petroskoin lentokenttä kunnostetaan siten, että vuoden 2010 aikana esimerkiksi Helsingin ja Petroskoin välinen lentoyhteys saadaan ympärivuotiseksi.

Ministeri Vehviläinen esitti, että jatkossa Karjalan tasavallan ja Suomen yhteistyötä syvennettäisiin liikenneyhteyksien kehittämiseksi.


Lisätietoja: Logistiikka- ja Venäjä -yksikön päällikkö, Silja Ruokola, puh. 040 580 0894