Ministeri Virkkunen: Liikenteen uudet palvelut avaavat liiketoimintamahdollisuuksia

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 17.6.2014 14.31 | Julkaistu suomeksi 24.11.2015 klo 14.49
Tiedote

Helsingissä ITS Europe 2014 -kongressin yhteydessä pidetyssä korkean tason keskustelutilaisuudessa hyväksyttiin loppulausuma käyttäjälähtöisemmästä liikennepolitiikasta. Tavoitteena on kehitys, joka tuo käyttäjille räätälöityjä ja yhteen toimivia liikkumispalveluja arkielämän vaihteleviin tarpeisiin.

- Mieltäni lämmittää erityisesti liikkumisen ja liikennepalveluiden uusi suunta, jonka kokouksessa löysimme. Jatkossa kehitämme liikennejärjestelmää aikaisempaa tiiviimmin käyttäjien kanssa ja vahvana julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyönä, liikenne- ja kuntaministeri Henna Virkkunen totesi.

Ministeri Virkkunen uskoo, että käyttäjälle pystytään jatkossa tarjoamaan parempaa tietoa liikkumisensa ja matkojensa suunnittelun tueksi ja näin mahdollisuuksia aiempaa enemmän itse vaikuttaa liikkumisensa kustannuksiin.

Ministeri Virkkunen toivoo, että yhteinen tahdonilmaus nostaa Euroopan liikenteen suunnannäyttäjäksi.

- Lisäksi se avaa myös vahvan teknologiaosaamisen Suomelle täysin uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Näitä kipeästi juuri nyt tarvitsemme. Näkisin Suomen mahdollisuutena toimia näiden palvelujen kehittymisen alustana, ministeri Virkkunen sanoo.

Ministeri Virkkunen ennustaa, että ennakkoluulottomalla asenteella ja toteuttamalla tarvittavat lainsäädäntömuutokset tämä on totta jo parin vuoden kuluttua.


Lisätietoja
erityisavustaja Laura Rissanen, p. 041 540 4505