Takaisin

Ministeriö ja VR selvittivät pakkasongelmia

Ministeriö ja VR selvittivät pakkasongelmia

Tiedote 17.02.2006 14.42 fi

Lehdistötiedote

Liikenne- ja viestintäministeriö ja VR Osakeyhtiö

Useita päiviä jatkunut kova pakkanen jäädytti VR:n lähiliikennejunien jarrulaitteistoja ja ovimekanismeja helmikuun alussa. Ongelma koski lähinnä vanhimpia junia. Niiden peruskunnostus on vastikään aloitettu kahdeksan yksikön vuosivauhdilla.

Koska Helsingin varikolla Ilmalassa on rajallisesti lämmintä hallitilaa junien sulattamiseen, asiakaspalvelu kärsi.

Liikenne- ja viestintäministeriö ja VR pitävät tärkeänä, että Ilmalan ratapiha- ja varikkoalueen peruskorjaus saadaan toteutettua mahdollisimman nopeasti.

Ministeriön ja VR:n edustajat ovat tarkastelleet alkaneen vuoden junaliikennettä. VR-Yhtymän hallitus käsitteli asiaa 15. helmikuuta.

Keskustelujen pääaiheena olivat pakkasongelmat, joiden takia neljäsosa lähiliikennekalustosta oli poissa käytöstä maanantaina 6.2. Kalustopulan takia noin viisi prosenttia normaalimaanantain junavuoroista pääradalla jätettiin ajamatta. Rantaradan ja Vantaankosken radan lähiliikenne hoidettiin normaalisti. Kaikkiaan päivän 843 lähijunavuorosta 37 jäi ajamatta.

Ministeriön ja VR:n välisissä keskusteluissa olivat esillä myös muut keinot, joiden avulla pakkasen aiheuttamia ongelmia on mahdollista vähentää. Niitä ovat muun muassa kaluston tekniset parannukset, Ratahallintokeskuksen omistaman ratalaitteiston toiminnan varmistaminen ja matkustajainformaation tehostaminen.

Liikennehäiriöiden vähentämiseksi VR investoi hallijärjestelyihin Ilmalan varikkoalueella ja parantaa valmiuksiaan lämmittää kalustoa linjojen päissä. Veturinkuljettajia lisätään ongelmatilanteissa. Sisäistä ja ulkoista tiedotusta VR tehostaa siten, että poikkeustilanteissa tieto lähtee kaikille osapuolille yhdestä paikasta.Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Tapio Simos, VR Osakeyhtiö, puh. 0307 20 010
Liikennepalveluyksikön päällikkö Juhani Tervala, liikenne- ja viestintäministeriö,
puh. (09) 160 28482, 050 552 7260