null Mopotapahtumia koululaisille ja opiskelijoille

Mopotapahtumia koululaisille ja opiskelijoille

Uutinen 17.05.2010 13.14 fi

Liikenneturva ja poliisi jalkautuvat kevään aikana kouluihin. Toukokuun aikana järjestetään kymmeniä mopoaiheisia tilaisuuksia eri puolilla maata. Tilaisuuksissa muun muassa tarkastetaan mopojen kuntoa ja annetaan vinkkejä turvalliseen mopoiluun. Liikenneministeri Anu Vehviläinen osallistui tapahtumaan Pielisjoen koulussa Joensuussa.

Mopoilijoiden liikenneturvallisuusvalistusta tarvitaan, sillä mopoilun suosion kasvaessa myös onnettomuudet ovat lisääntyneet voimakkaasti. Erityisesti mopon kyydissä matkustavien osuus loukkaantuneista on kasvanut.

Tapahtumat ovat osa mopoilijoille ja heidän vanhemmilleen suunnattua Käännä pää -hanketta. Hankkeessa ovat mukana liikenne- ja viestintäministeriö, Liikenneturva, poliisi, Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi ja Liikennevakuutuskeskus.

Hankkeeseen liittyi myös IRC-Galleriassa huhtikuussa tehty kysely, jossa tiedusteltiin nuorten mielipiteitä mopoilusta. Valtaosa nuorista arvelee noudattavansa turvallisen mopoilun sääntöjä. Moni pitää kuitenkin todennäköisenä viritetyllä mopolla ajamista tai esimerkiksi kaverin perässä päin punaista liikennevaloa ajamista.