null Nettiyhteys jo 89 prosentilla suomalaisista

Nettiyhteys jo 89 prosentilla suomalaisista

Uutinen 31.07.2014 09.53 fi

Mies käyttää mobiililaajakaistaa älypuhelimellaan (Kuva: LVM)

Viestintäviraston teettämän tutkimuksen mukaan 89 prosentilla suomalaisista on kotonaan internetyhteys. Internetliittymien osuus on vakiintunut lähes samalle tasolle viimeisen neljän vuoden aikana.

Tutkimuksen mukaan mobiililaajakaista on jo yleisempi kuin kiinteä laajakaista. 66 prosentilla kotitalouksista on käytössään mobiili- ja 62 prosentilla kiinteä laajakaista. Mobiililaajakaistan käyttö on jatkanut tasaista kasvua kiinteän laajakaistan jatkaessa hienoista laskua.

Sellaisten käyttäjien määrä, joilla on käytössään sekä kiinteä että mobiililaajakaista, on kasvanut selvästi aiemmista vuosista.

Kiinteällä laajakaistaliittymällä tarkoitetaan laajakaistayhteyttä, joka on tarkoitettu käytettäväksi ensisijaisesti kiinteässä sijaintipaikassa, kuten kotona. Kiinteisiin laajakaistaliittymiin lasketaan kaikki paitsi matkaviestinverkon kautta toteutetut laajakaistayhteydet. Mobiililaajakaistayhteys puolestaan on matkaviestinverkon kuukausimaksullinen tiedonsiirtoyhteys, jossa ei ole etukäteen asetettuja käyttömäärää koskevia rajoituksia.

Tutkimuksen toteutti Viestintäviraston toimeksiannosta IRO Research Oy maalis-huhtikuussa 2014. Tutkimusta varten haastateltiin yhteensä 3000 suomalaista, jotka olivat iältään 15 - 79-vuotiaita.

Laajakaistan hankkiminen kannattaa muistaa rakentaessa tai muuton yhteydessä.