null Olympialaisten kisakatsomoon teräväpiirtoa

Olympialaisten kisakatsomoon teräväpiirtoa

Uutinen 03.02.2014 11.50 fi sv

TV:n katselija (Kuva: Rodeo)

Suurten mediatapahtumien alla kuluttajat heräävät usein pohtimaan uuden television hankintaa ja kuvaruudun koon kasvattamista. Silloin kannattaa varmistaa, että laitteessa löytyvät asianmukaiset merkinnät. "Antenna Ready HD" -merkki takaa sen, että kuluttaja pystyy vastaanottamaan antennitelevision koko tarjonnan myös tulevaisuudessa, kun antenniverkon televisiolähetyksissä siirrytään vaiheittain uuden teräväpiirtotekniikan (HD) käyttöön.

Jo Sotšin olympialaisia pääsee antennitalouksissa seuraamaan HD-tasoisena Ylen kanavilla Digitan UHF-verkossa ja DNA:n VHF-verkossa. Vapaasti ja salaamattomina lähetetään YLE TV1 HD ja YLE TV2 HD. Lisäksi maksutta ohjelmakortilla on saatavissa myös MTV3 HD.

Myös kaapelitelevisiota katsoville kuluttajille on tarjolla HD-ohjelmistoja. Lähialueen tarjonnan voi tarkistaa oman kaapelitelevisioyhtiön nettisivuilta.

Viranomaiset ja televisiotoimiala ovat yhdessä luoneet kuluttajan avuksi verkkotyökalun "Kaikki televisiosta", joka opastaa kuluttajia sekä vähittäiskauppaa televisiopalveluiden ja laitteiden viidakossa. Palvelu kertoo, mitä kanavia on saatavilla antenni-, kaapeli-, iptv- ja satelliittitelevisioverkoissa eri operaattoreilla, ja mitä laitteita katseluun tarvitaan.

(Uutista päivitetty 7.2.2014. Lisätty maininta antenniverkon UHF-kanavista.)