Operaattorin vaihto ei enää kiinnosta suomalaisia

Tiedote 16.06.2008 15.30 fi sv

Matkapuhelinoperaattorin vaihtaneiden määrä on vähentynyt kolmannekseen siitä, kuinka paljon vaihtajia oli vuonna 2005. Internetpuhelut yleistyvät kotitalouksissa ja yrityksissä samalla kun lankapuhelimista luopuminen jatkuu, ilmenee liikenne- ja viestintäministeriön teettämästä Telepalvelututkimuksesta.

Tutkimuksen perusteella näyttäisi siltä, että kilpailevan yrityksen hinnat houkuttelevat aiempaa vähemmän. Yksityisasiakkaista 13 prosenttia vaihtoi viimeisen vuoden aikana operaattoria kun vuonna 2005 osuus oli 39 prosenttia. Yritysten vaihtohalukkuus on laskenut 15 prosentista 9 prosenttiin.

Internetpuhelut (VoIP) kiinnostavat yhä useampaa suomalaista, mutta niitä käyttää vasta joka kymmenes. Käyttäjien osuus on kuitenkin miltei tuplaantunut vuodesta 2005. Lankapuhelimestaan taas aikoo luopua 42 prosenttia kotitalouksista.

Yrityksissä internetpuhelut ovat arkipäiväistyneet, ja niitä käyttää miltei viidesosa.

Internetpuheluihin liittyviä tietoturva-ongelmia ei tunneta edelleenkään kovin hyvin yksityisasiakkaiden keskuudessa. Yrityksissä riskit tunnetaan hyvin.

Suomalaiset ovat telepalveluihin edelleen melko tyytyväisiä, vaikkakin palvelutaso, kuten palvelun nopeus, on edelleen laskenut.

Liikenne- ja viestintäministeriön teettämässä tutkimuksessa mitataan noin kahden vuoden välein suomalaisten näkemyksiä telepalveluista. Tutkimusta varten haastateltiin puhelimitse 2102 teleyritysten asiakasta.

Lisätietoja:

Tutkija Mikael Åkermarck, p. (09) 160 28 396, 0400 533 847