Pohjoismaiset liikenneministerit keskustelevat latausverkostosta

Tiedote 25.10.2021 09.50 fi sv en

(Kuva: Shutterstock)

Suomi on kutsunut Pohjoismaiden liikenneministerit epäviralliseen ilmastoaiheiseen kokoukseen 26.10.2021. Etäyhteyksin toteutettavan kokouksen puheenjohtajana toimii liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka.

Kokoukseen osallistuvat Ruotsin infrastruktuuriministeri Tomas Eneroth, Islannin liikenne- ja paikallishallintoministeri Sigurður Ingi Jóhannsson, Tanskan liikenneministeri Benny Engelbrecht sekä valtiosihteeri Mette Gundersen Norjasta.

Kokouksen aiheina ovat vaihtoehtoisten polttoaineiden jakeluinfra erityisesti rajat ylittävän liikenteen osalta sekä hiilen hinnoittelu päästövähennyskeinona. Esille nousee myös lähestyvä COP26-ilmastokokous Glasgow´ssa ja sen liikenneaiheinen päivä.

- On tärkeää saada näkemyksiä siitä, kuinka voimme Pohjoismaissa varmistaa sen, että raskaan liikenteen käytössä on yhteentoimiva ja maantieteellisesti tarkoituksenmukainen lataus- ja tankkausverkosto rajojen molemmin puolin. Vain näin voimme varmistaa sujuvan liikenteen vaihtoehtoisilla polttoaineilla tavarakuljetuksissa, ministeri Harakka sanoo.

- Haluamme myös kuulla, kuinka Pohjoismaissa suhtaudutaan tieliikenteen päästökauppaan. Lisäksi on hyvä jakaa tietoa siitä, millaisia kansallisia toimia on meneillään tai suunnitteilla eri maissa, Harakka lisää.

Lisätietoja kokouksesta

yksikön johtaja Päivi Antikainen, p. 050 382 7101

erityisasiantuntija Jani Haapsaari, p. 050 500 1903